Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Avrupa'da 50 Binden Fazla Sığınmacı Çocuk Kayıp

Avrupa'da 50 Binden Fazla Sığınmacı Çocuk Kayıp

Avrupa'da sığınmacı olarak gelen 51 binden fazla çocuk kayboldu. Kayıp çocukların akıbeti bilinmezken, uzmanlar suç örgütleri ve cinsel istismar gibi tehlikeler konusunda uyarıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa'da 50 Binden Fazla Sığınmacı Çocuk Kayıp
KAYNAK: Haber Merkezi

Uluslararası gazetecilik ağı "Lost in Europe" tarafından yürütülen bir araştırmaya göre Avrupa'ya sığınmacı olarak gelen 51 bin 433 çocuk ve gencin nerede oldukları bilinmiyor. Alman kamu yayıncısı Berlin Brandenburg Radyo ve Televizyon Kurumu'nun (RBB) rbb24 portalında yayınlanan bir haberde, devlet himayesine alınan bu çocukların akıbetinin belirsiz olduğu ifade edildi.

Almanya Federal Kriminal Dairesi (BKA) verilerine göre, Almanya'da 2 bin 5 sığınmacı çocuk kaybolmuş durumda. Diğer ülkelerdeki veriler ise eksik veya derlenmemiş. Avrupa'da 31 ülke üzerinde yapılan ankette, sadece 15'i karşılaştırılabilir veri topladıklarını belirtti.

Haberde ayrıca, kayıp mülteci çocuk sayısının 2021 yılından bu yana iki katına çıktığına dikkat çekiliyor. İtalya ve Avusturya gibi ülkeler, 20 binden fazla kayıp çocuk bildirirken, İspanya ve Yunanistan gibi ülkeler ise kayıp refakatsiz çocuklarla ilgili bilgi toplamadıklarını açıkladı.

BKA, reşit olmayan kişilerin tanıdıkları çevreyi terk ettiğinde veya nerede oldukları bilinmediğinde bu kişileri kayıp olarak sınıflandırıyor. Reşit olmayan biri, kabul merkezini bilgilendirmeden ayrıldığında, bakıcıları veya gençlik daireleri kayıp ihbarında bulunuyor.

Ancak BKA'dan yapılan açıklamada, çoğu kayıp çocuğun "plansız" dolaşmadığı, genellikle ebeveyn, akraba veya tanıdıklarının yanlarına gittikleri belirtildi. Fakat bu durumun nadiren yetkililere bildirildiği için, bu çocukların kayıp listelerinden çıkarılmadığı ifade edildi.

Uzmanlar, kayıp çocukların suç örgütlerine veya cinsel istismara maruz kalma tehlikesine karşı uyarıyor. Bu bağlamda, çocukların akıbetini takip etmenin ve güvenliğini sağlamanın önemli olduğu vurgulanıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
27 Yaşındaki Balerin Jet Skinin Altında Kalarak Hayatını Kaybetti

27 Yaşındaki Balerin Jet Skinin Altında Kalarak Hayatını Kaybetti