Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Azerbaycan kararı

Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Azerbaycan kararı

Avrupa Parlamentosu, kendi toprağı Karabağ'ı düzenlediği operasyonla özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycan'a yaptırım çağrısında bulunan kararı kabul etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Avrupa Parlamentosu'ndan skandal Azerbaycan kararı

Avrupa Parlamentosu’ndan Azerbaycan’a karşı haksız karar Avrupa Parlamentosu (AP), kendi topraklarını işgalden kurtaran Azerbaycan’a karşı yaptırım çağrısında bulunan bir kararı onayladı.

AP, Karabağ’daki ateşkesin Azerbaycan tarafından bozulduğunu iddia ederek, bu nedenle sorumlu tuttuğu Azerbaycanlı yetkililere yaptırım uygulanmasını talep etti. Karar, 491’e karşı 9, 36 çekimser oyla geçti. Azerbaycan’a yönelik Batı’nın düşmanca tutumu, AP’nin son girişimiyle devam etti. Kendi topraklarını özgürleştiren Azerbaycan, AP’nin asılsız suçlamalarıyla yüz yüze geldi.

KARARDA SKANDAL İFADELER KULLANILDI

Kararda, Azerbaycan’ın “Karabağ’ı zorla ele geçirdiği” gibi skandal ifadeler yer alırken, yaptırım uygulanmasının yanında, AB’nin Azerbaycan ile ilişkilerini yeniden değerlendirmesi istendi.

ERMENİSTAN’A YARDIM EDİN ÇAĞRISI

AP ayrıca, AB ve üye ülkelerden, Karabağ’dan gelen göçmenlerle baş etmek için Ermenistan’a acil yardım sağlamalarını talep etti. Azerbaycan ordusunu savaş suçu işlemiş gibi göstermeye çalışan kararda, “Azerbaycan, Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tehlikeye atıyor. Herhangi bir askeri maceraya karşı uyarıyoruz.” denildi.

“AZERBAYCAN İLE ANLAŞMALARI DURDURALIM”

AP, AB’yi Azerbaycan ile yeni ortaklık anlaşması müzakerelerini durdurmaya çağırdı. Ayrıca vize kolaylığı anlaşmasının askıya alınmasını da istedi. Kararda, Azerbaycan’dan petrol ve doğalgaz ithalatına bağımlılığın azaltılması da önerildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Müge Anlı'da yürek yakan anlar! Damadının dizlerine kapandı

Müge Anlı'da yürek yakan anlar! Damadının dizlerine kapandı