Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Atina-Ankara Gerilimi: Yunanistan ABD'den Aldığı F-35'lerle Türkiye'nin İHA Üstünlüğüne Karşı Koymaya Çalışıyor

Atina-Ankara Gerilimi: Yunanistan ABD'den Aldığı F-35'lerle Türkiye'nin İHA Üstünlüğüne Karşı Koymaya Çalışıyor

Kathimerini gazetesinde yer alan bir analizde, Türkiye ile Yunanistan arasında bir silahlanma yarışının yaşandığı belirtirken ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışının yanı sıra Yunanistan'a da F-35 satışı yapacağını bildirdiği ve yeni jetlerle Yunanistan'ın havadaki avantajının artacağı ifade ediliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Atina-Ankara Gerilimi: Yunanistan ABD'den Aldığı F-35'lerle Türkiye'nin İHA Üstünlüğüne Karşı Koymaya Çalışıyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Kathimerini gazetesinde yer alan bir analizde, Türkiye ile Yunanistan arasında bir silahlanma yarışının yaşandığı belirtiliyor. Analizde, iki ülkenin havada, karada ve suda silahlanma konusunda rekabet içinde olduğuna vurgu yapılıyor.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışının yanı sıra Yunanistan'a da F-35 satışı yapacağını bildirdiği ve yeni jetlerle Yunanistan'ın havadaki avantajının artacağı ifade ediliyor. Analizde, Türkiye'nin daha güçlü silah sistemleri üretme kapasitesine sahip olduğu ve özellikle insansız hava araçları ve gemiler konusunda Yunanistan'a kıyasla avantajlı olduğu belirtiliyor.

Yunanistan'ın Hava Kuvvetleri'nde Fransız yapımı Rafale savaş jetleri bulunurken, F-16'ların Viper konfigürasyonuna getirildiği ancak bu geliştirmelerde bazı sorunların yaşandığı ifade ediliyor. Yunanistan'ın ilk F-35'leri 2030'dan önce alması bekleniyor. Türkiye'nin filosunun çoğunlukla F-16'lar ve "eskimekte olan" birkaç Phantom'dan oluştuğu belirtilirken, ABD'nin yapmayı planladığı geliştirmeler ve füze satışının Türkiye'nin filosunu daha dengeli hale getireceği öne sürülüyor.

Analizde, ABD'nin Türkiye'nin insansız hava araçlarındaki açık avantajını göz önünde bulundurarak, Yunanistan'ın uçak teknolojisinde bir adım önde olmasını sağlamaya çalıştığı ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uyutulan Japon Uzay Aracı Ay Yüzeyinde: Ay'a İniş Sonrasında 'Hayata Döndü'

Uyutulan Japon Uzay Aracı Ay Yüzeyinde: Ay'a İniş Sonrasında 'Hayata Döndü'