Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Aşırı sağcı liderin cami karşıtlığı

Aşırı sağcı liderin cami karşıtlığı

İsveç’te aşırı sağcı parti lideri Jimmie Akesson, cami inşaatlarına karşı çıkıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aşırı sağcı liderin cami karşıtlığı
KAYNAK: Haber Merkezi

İsveç’te aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi’nin lideri Jimmie Akesson, ülkede yeni cami inşaatlarına izin verilmemesini ve mevcut camilerin yıkılmasını talep etti. Akesson, partisinin Vasteras kentinde düzenlediği bir etkinlikte, göçmenlerin ülkede cami inşa etme hakkının olmaması gerektiğini savundu.

Akesson, İsveç kamuoyunda Filistin’e verilen desteğin ve İsrail’e yönelik protestoların camilerden kaynaklandığını iddia etti. Bu nedenle, camilerin yıkılması gerektiğini belirtti.

Akesson, 'Uzun vadede, antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik veya Yahudi aleyhtarı propagandanın yayıldığı cami binalarına el koymaya ve yıkmaya başlamalıyız. Şehir manzarasında İslami anıt görevi gören minareler, kubbeler, hilaller veya diğer unsurlar tamamen kaldırılmalıdır' dedi.

İsveç Demokratlar Partisi, kökleri Nazizm’e dayanan ve 2022 genel seçimlerinde parlamentoda ikinci büyük grubu oluşturan bir parti. Parti, oylarını yüzde 20,5’e yükselterek Sosyal Demokratların ardından ikinci sırayı aldı ve sağ liberal partilerin kurduğu azınlık koalisyon hükümetini dışarıdan destekliyor. Bu destek karşılığında, SD parlamentoda dört komisyon başkanlığı elde etti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP’li belediyenin 80 milyon TL’lik kamu zararı: 'Belediye beni dolandırdı'

AKP’li belediyenin 80 milyon TL’lik kamu zararı: 'Belediye beni dolandırdı'