Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Alman Basını: Almanya Ukrayna'ya Ek Yardım Sağlamayacak

Alman Basını: Almanya Ukrayna'ya Ek Yardım Sağlamayacak

Almanya'nın tasarruf önlemleri kapsamında Ukrayna'ya daha fazla yardım yapmayacağı iddia edildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'a göre, Alman hükûmeti, mevcut bütçe planlaması doğrultusunda sadece onaylanmış yardımlarla sınırlı kalacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alman Basını: Almanya Ukrayna'ya Ek Yardım Sağlamayacak
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Alman hükûmeti, Ukrayna'ya yönelik mevcut yardımlar dışında ek yardım yapmama kararı aldı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, koalisyon hükûmetinin 2025 bütçesi üzerine yaptığı anlaşmalar çerçevesinde, Almanya'nın Ukrayna'ya yeni askeri yardımlar sağlamayacağını bildirdi. Bu kararın, Almanya'nın uygulamaya koyduğu tasarruf önlemleri nedeniyle alındığı belirtildi.

Onaylanmış Yardımlar Dışında Yeni Destek Yok

Haberde, Almanya'nın Ukrayna'ya şimdiye kadar onaylanmış olan askeri malzemelerin teslimatını sürdüreceği ancak ek taleplerin karşılanmayacağı vurgulandı. Başbakan Olaf Scholz, Savunma Bakanlığı'ndan gelecek ek yardım taleplerine onay vermeyeceğini açıkladı. Bu karar, özellikle Ukrayna'ya bir Iris-T hava savunma sistemi sağlanmasını engelledi.

Tasarruf Önlemleri ve Bütçe Kısıtlamaları

Alman hükûmetinin bu kararı, Başbakanlık ve Maliye Bakanlığı'nın uyguladığı tasarruf politikaları çerçevesinde alındı. Maliye Bakanı Christian Linder, Ukrayna'ya yapılacak yeni yardımların sadece mevcut ve gelecek yılların bütçelerinde finansman sağlanması durumunda mümkün olacağını belirtti. Linder, bu yardımların Almanya'nın bütçesinden değil, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen kârlardan karşılanmasını talep etti.

Almanya'nın Ukrayna İçin Ayırdığı Bütçe

Almanya'nın 2024 yılı bütçesinde Ukrayna'ya 8 milyar euro, 2025 yılı bütçesinde ise 4 milyar euro ayırdığı belirtiliyor. Ancak bu bütçenin, daha önceden onaylanmış harcamalar için ayrıldığı, bu yüzden yeni yardımlar için ek bir kaynak bulunmadığı ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda 7.2 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Rusya'nın Kamçatka Yarımadası'nda 7.2 Büyüklüğünde Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı