Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Afrika Uluslararası Astronomi Birliği Genel Kuruluna İlk Kez Ev Sahipliği Yapıyor

Afrika Uluslararası Astronomi Birliği Genel Kuruluna İlk Kez Ev Sahipliği Yapıyor

Uluslararası Astronomi Birliği'nin 105. yılına özel olarak düzenlenen genel kurul, ilk kez Afrika'da gerçekleştiriliyor. Cape Town'daki etkinlik, 2 binden fazla bilim insanını bir araya getiriyor ve astronominin en güncel konularını tartışıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afrika Uluslararası Astronomi Birliği Genel Kuruluna İlk Kez Ev Sahipliği Yapıyor
KAYNAK: AA

Uluslararası Astronomi Birliği'nin (IAU) kuruluşunun 105. yılını kutladığı bu yılki genel kurulu, Afrika kıtasında ilk kez düzenleniyor. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehri, 6-15 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen IAU 32. Genel Kurulu'na ev sahipliği yapıyor.

Cape Town Uluslararası Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 82 ülkeden 2 binden fazla bilim insanı ve araştırmacıyı bir araya getiriyor. Etkinlik, astronomi alanındaki en son gelişmeleri tartışmak amacıyla 200'den fazla oturumdan oluşuyor. Bu yılki genel kurulda, James Webb Uzay Teleskobu'nun getirdiği yenilikler, yeni gezegenlerin keşfi için kullanılan yenilikçi teknikler, ışık kirliliği ile mücadele ve küresel kalkınmayı yönlendirmede astronominin rolü gibi önemli konular ele alınacak.

IAU'nun Tarihindeki İlkler

IAU'nun 105 yıllık tarihinde ilk kez Afrika'da düzenlenen bu genel kurul, astronomi alanında en önemli bilimsel toplantılardan biri olarak öne çıkıyor. IAU Genel Kurulu, 2. Dünya Savaşı dönemi hariç 1919'dan bu yana her 3 yılda bir gerçekleştiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD'de Son Anketler: Harris, Trump'ı 3 Puan Geçti

ABD'de Son Anketler: Harris, Trump'ı 3 Puan Geçti