Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Afganistan Yönetimi, M Çiçeği Virüsüne Karşı Uluslararası Yardım Talep Etti

Afganistan Yönetimi, M Çiçeği Virüsüne Karşı Uluslararası Yardım Talep Etti

Afganistan, M çiçeği virüsünün yayılmasını durdurmak için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Sağlık Bakan Vekili Nur Celal Celali, DSÖ, UNICEF ve IOM temsilcileriyle yaptığı toplantıda, virüsle mücadele için bir ortak komite kurduklarını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afganistan Yönetimi, M Çiçeği Virüsüne Karşı Uluslararası Yardım Talep Etti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Afganistan yönetimi, M çiçeği (mpox) virüsünün ülke genelinde yayılmasını önlemek için uluslararası kurumlardan yardım istedi. Afganistan Geçici Hükümeti Sağlık Bakan Vekili Nur Celal Celali, başkent Kabil'de, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) temsilcileri ile bir araya geldi.

Görüşmede, M çiçeği virüsünün yayılmasını önlemek ve bu süreçte ilgili kurumların koordinasyonunu sağlamak üzerine konuşuldu. Bakan Vekili Celali, uluslararası kurumların Afganistan ile işbirliği yaparak bu virüse karşı etkili önlemler almasını talep etti.

Ortak Komite Kuruldu

Virüsle mücadele için, ilgili kurumlar arasında koordinasyonu sağlayacak ve önlemler alacak bir ortak komite kuruldu. Bu komite, ülke genelindeki M çiçeği virüsünün yayılmasını engellemek için çeşitli stratejiler geliştirecek.

M Çiçeği Virüsü Nedir?

M çiçeği virüsü, kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşabiliyor. Virüs, vücut döküntüleriyle, bu döküntülerin bulaştığı eşyalarla ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla yayılabiliyor. İlk belirtiler, enfeksiyon sonrası 5 ila 21 gün içinde ortaya çıkabiliyor. Bu belirtiler genellikle yüksek ateş, baş ve sırt ağrıları, lenf bezlerinde şişlik, yorgunluk, üşüme, titreme ve ciltte su çiçeğine benzer kabarcıklar olarak görülüyor.

TedaviSİ ve ALINACAK Önlemler

Hastalığın özel bir tedavi yöntemi bulunmamakta. Tedavi genellikle antiviral ilaçlarla yapılıyor ve vakaların büyük kısmı hastalığı hafif geçirip birkaç hafta içinde iyileşebiliyor. 2022'de, DSÖ, "maymun çiçeği hastalığı" (Monkeypox) ismini, ırkçılık ve ayrımcılık kaygıları nedeniyle "mpox" olarak değiştirmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Balıkesir'de 80 bin zeytin ağacı suya kavuştu

Balıkesir'de 80 bin zeytin ağacı suya kavuştu