Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı

Afganistan yönetimi, Birleşmiş Milletler (BM) Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett'in ülkeye girişini yasakladığını duyurdu. Afgan hükümeti, Bennett'i Afganistan'a karşı propaganda yapmakla suçladı ve BM'nin insan hakları raporlarını reddetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Afganistan Yönetimi BM Raportörü Richard Bennett'in Ülkeye Girişini Yasakladı
KAYNAK: İHA

Afganistan geçici hükümeti, BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü Richard Bennett'in ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı. Afganistan geçici hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, Alman haber kanalı Deutsche Welle'ye yaptığı açıklamada, BM'nin ve diğer uluslararası kurumların "taraflı" ve "düşman" olduklarını öne sürdü.

Mücahid, Kabil'de bulunan BM Afganistan Yardım Misyonu (UNAMA) yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, BM'nin insan hakları konularındaki raporlarını reddettiklerini belirtti. Mücahid, Bennett'in Afganistan'a seyahat etme izninin bulunmadığını ve bu yasağın gerekçesinin "Afganistan aleyhine propaganda" yapmak olarak tanımlandığını ifade etti. Mücahid'in açıklamalarında, Bennett'in Afganistan'a gelmesinin yasaklandığı, çünkü kendisinin Afganistan'a yönelik propaganda yapmakla görevlendirildiği iddia edildi. Bennett'in, Afganistan'daki durumu yanlış yansıttığı ve uluslararası kurumlara yanıltıcı bilgiler verdiği öne sürüldü.

olumlu gelişmeler göz ardı edildi

Mücahid, BM ve diğer kurumların Afganistan'da meydana gelen "olumlu gelişmeleri" göz ardı ettiğini ve "zayıf gördükleri konulara" odaklandığını belirtti. Afgan hükümeti, bu kurumların Afganistan aleyhine propaganda yapmak için çaba sarf ettiğini savundu.

Richard Bennett Nisan 2022'de BM Afganistan İnsan Hakları Özel Raportörü olarak atanmıştı ve Afganistan'daki insan hakları durumuna dair mevcut yönetime eleştirilerde bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ana pazarda işlem gören şirket konkordato ilan etti

Ana pazarda işlem gören şirket konkordato ilan etti