Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile buluşacaksınız yalanına inan 83 tarikat üyesi öldü

Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile buluşacaksınız yalanına inan 83 tarikat üyesi öldü

Kenya'da açlık tarikatı olarak bilinen bir gruba yönelik soruşturma devam ediyor. Tarikatın üyelerine, açlıktan ölürlerse "Hz. İsa ile buluşacakları" vaadi verilerek kandırıldığı ve ölenlerin sayısının 83'e yükseldiği belirtiliyor

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Açlıktan ölürseniz Hz. İsa ile buluşacaksınız yalanına inan 83 tarikat üyesi öldü
KAYNAK: Haber Merkezi

AFP muhabiri YASUYOSHI CHIBA, müfettişlerin tarikata bağlı toplu mezarlardan 10 ceset daha çıkardığını ve ölü sayısının artabileceğini bildiriyor. Üstelik bu ölümler arasında 3 çocuk da bulunuyor. Devlete ait Malindi Bölge Hastanesi yetkilileri, morgda cesetleri depolamak için yeterli alan kalmadığını ve kapasitelerinin çok üzerinde çalıştıklarını ifade ederek yardım çağrısında bulundular. Haki Africa adlı insan hakları grubunun yönetici direktörü Hüseyin Halid de, daha fazla kurtarma ekibi gönderilmesi gerektiğini ve geçen her gün daha fazla kişinin ölme riskiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Tarikat lideri Paul Mackenzie Nthenge, en az bin kişinin öldüğünü iddia ediyor. Kenya Devlet Başkanı William Ruto da konuyla ilgili açıklama yaparak, tarikatta yaşananların "terörizmden farksız" olduğunu söyledi ve bu tarz adamların hapse atılması gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ömründe bir kez bile gitmediği İstanbul'da 54 trafik cezası yedi

Ömründe bir kez bile gitmediği İstanbul'da 54 trafik cezası yedi