Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya AB'den Türkiye çağrısı

AB'den Türkiye çağrısı

AB Liderler Zirvesi'nde, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet başkanları, Türkiye için toplanan yardımların acilen gönderilmesi çağrısında bulundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB'den Türkiye çağrısı

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de gerçekleşen AB Liderler Zirvesi'nin ilk gününde AB Devlet ve Hükümet Başkanları bir araya geldi. Toplantıda, Ukrayna savaşı, gıda krizi, iklim değişikliği ve AB'nin ilgili politikaları gibi bir dizi konu ele alındı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB'nin Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini ve AB liderlerinin Ukrayna'ya mühimmat sağlanması konusunda hemfikir olduğunu açıkladı. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ise AB'nin rekabet gücünün artması için kalifiye iş gücüne ve yeni ticaret anlaşmalarına ihtiyacı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki sınır bölgesinin daha iyi korunması konusunda AB'nin pilot bir proje yürüteceği bildirildi. Göç konusu da ele alındı ve Haziran ayı zirvesinde konunun daha ayrıntılı olarak ele alınacağı açıklandı.

Zirve sonuç bildirgesinde ise Türkiye'deki deprem sonrasında AB tarafından düzenlenen "AB Bağışçılar Konferansı" girişiminden memnuniyet duyulduğu ve toplanan yardımların hızlı bir şekilde Türkiye'ye gönderilmesi çağrısı yapıldı. Bildirgede, "6 Şubat 2023'teki trajik depremin ardından, Avrupa Konseyi Türkiye ve Suriye halkına destek için Donörler Konferansı'nı memnuniyetle karşılıyor. Konferans sonucu taahhüt edilen yardımın hızlı ve etkili bir şekilde ödenmesi çağrısında bulunur" ifadeleri yer aldı. (İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASKON’DA  ONUR KACAR DÖNEMİ

ASKON’DA  ONUR KACAR DÖNEMİ