Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya AB'den Gazzelilerin Açlıktan Ölmesinin Haklı Olduğunu Söyleyen İsrailli Bakan Şiddetli Tepki

AB'den Gazzelilerin Açlıktan Ölmesinin Haklı Olduğunu Söyleyen İsrailli Bakan Şiddetli Tepki

AB, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Gazze'deki sivillerin açlıktan ölmesinin "haklı" olabileceğini ima eden açıklamalarını sert bir şekilde kınadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB'den Gazzelilerin Açlıktan Ölmesinin Haklı Olduğunu Söyleyen İsrailli Bakan Şiddetli Tepki
KAYNAK: AA

Avrupa Birliği (AB), İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Gazze'deki sivillerin açlıktan ölmesinin "haklı" olabileceğini ima eden açıklamalarına şiddetle tepki gösterdi. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell tarafından yapılan açıklamada, Smotrich'in sözleri "şiddetle kınandı."

Açıklamada, sivillerin kasıtlı olarak aç bırakılmasının savaş suçu olduğu vurgulandı. "Bakan Smotrich'in, 'esirler serbest bırakılana kadar İsrail'in 2 milyon sivili açlıktan öldürmesine izin vermenin haklı ve ahlaki olabileceğini' söylemesi alçaklığın da ötesindedir," denildi. Smotrich'in ifadelerinin uluslararası hukuku ve insanlığın temel ilkelerini küçümsediği belirtildi.

İsrail Hükümetinden Şeffaflık Talebi

AB, İsrail hükümetinden Sde Teiman gözaltı merkezinde raporlanan işkenceler hakkında şeffaflık sağlanmasını talep etti. Ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve Uluslararası Adalet Divanı'nın bağlayıcı kararlarının uygulanması çağrısında bulunuldu. Gazze'de sivillere insani yardım erişiminin sağlanması gerektiği vurgulandı.

Smotrich'in Açıklamaları

Bezalel Smotrich, 5 Ağustos'ta "Israel Hayom" adlı yayın kuruluşu tarafından düzenlenen bir konferansta, Gazze Şeridi'ne insani yardımların engellenmesi gerektiğini savundu. Smotrich, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve insani yardımları engellemesi nedeniyle aylardır açlık çeken Gazzelilerin ölümünü "meşru" olarak nitelendirdi. "Mevcut küresel gerçeklikte bir savaşı yönetemeyiz. Rehinelerimiz geri dönene kadar, haklı ve ahlaki olsa bile, kimse 2 milyon sivilin açlıktan ölmesine izin vermez," ifadelerini kullandı.

Aşırı sağcı Bakan, Gazze Şeridi'nin tamamen kontrol altına alınması gerektiğini belirtti. Bu açıklamalar, uluslararası toplumda geniş bir tepkiye yol açtı ve insani yardım konusunda uluslararası baskıyı artırdı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırmızı Listedeki Vaşak Tunceli'de Görüldü

Kırmızı Listedeki Vaşak Tunceli'de Görüldü