Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'den Ukrayna'ya 250 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi

ABD'den Ukrayna'ya 250 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi

ABD, Ukrayna'ya yönelik 250 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. Yardım, Rusya ile süren savaşta Ukrayna'nın acil savunma ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den Ukrayna'ya 250 Milyon Dolarlık Yeni Askeri Yardım Paketi
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD, Rusya ile devam eden savaşta Ukrayna'ya acil ihtiyaç duyulan silah ve teçhizattan oluşan 250 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi sunduğunu açıkladı. Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Washington yönetimi Kiev'e olan askeri desteğini sürdürmeye kararlı.

Yapılan açıklamaya göre, 250 milyon dolar değerindeki yeni yardım paketi, Ukrayna'nın savunma kapasitesini artırmayı hedefliyor. Pakette, hava savunma füzeleri, roket sistemleri, topçular için mühimmat, tanksavar silahları, Bradley piyade savaş araçları ve diğer zırhlı araçlar yer alıyor. Bu silahlar, Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaşında savunma hattını güçlendirmesi açısından kritik öneme sahip.

ABD'nin Ukrayna’ya Sürekli Desteği

ABD, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımlarını sıklaştırırken, bu son yardım paketi de bu desteğin bir parçası olarak öne çıkıyor. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Almanya’daki Ramstein Üssü'nde düzenlenen 24. Ukrayna Savunma Temas Grubu Toplantısı sırasında, ABD Başkanı Joe Biden’in bu yeni yardım paketini duyuracağını belirtmişti. Austin, bu yardımın Ukrayna’nın savunma gücüne önemli katkılar sunacağını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD ve İngiltere İstihbaratları Gazze’de Ateşkes İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

ABD ve İngiltere İstihbaratları Gazze’de Ateşkes İçin Çalışmalarını Sürdürüyor