Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD’den İranlı milislere hava saldırısı

ABD’den İranlı milislere hava saldırısı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bugün yaptığı açıklamada, İranlı milislere ait tesislerine hava saldırısı gerçekleştirildiğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD’den İranlı milislere hava saldırısı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) bugün yaptığı açıklamada, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke yakınlarındaki bir bakım tesisine İran'a ait bir intihar İHA'sının saldırı düzenlediğini ve saldırı sonucunda 1 sözleşmeli personelin öldüğünü, 1 sözleşmeli personel ile 5 ABD askerinin yaralandığını bildirdi. Pentagon'a göre, söz konusu İHA'nın İran'a ait olduğu istihbarat kaynakları tarafından tespit edilmiştir.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, saldırıya yanıt olarak İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı grupların kullandığı tesislere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Austin, ABD'nin bu adımını, Amerikan personelini korumak ve gerilimi tırmandırmadan kayıpları en aza indirmek amacıyla attıklarını belirtti. Başkan Biden'ın talimatıyla düzenlenen hava saldırıları, bugünkü saldırının yanı sıra Devrim Muhafızları'na bağlı grupların Suriye'deki koalisyon güçlerine yönelik son saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirilmiştir.

Austin, ABD'nin halkını her zaman savunmak için gerekli tüm önlemleri alacağını ve kendi seçtikleri zaman ve yerde karşılık vereceklerini vurguladı. ABD'nin saldırısı, bölgedeki gerilimi artırabilecek bir gerginliği beraberinde getiriyor.

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BORDEAUX BELEDİYE BİNASI ATEŞE VERİLDİ

BORDEAUX BELEDİYE BİNASI ATEŞE VERİLDİ