Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD'de 5-9 Yaş Arasındaki Çocuklarda Parvovirüs Vakalarında Yüzde 40 Artış

ABD'de 5-9 Yaş Arasındaki Çocuklarda Parvovirüs Vakalarında Yüzde 40 Artış

ABD'de 5-9 yaş aralığındaki çocuklarda parvovirüs vakalarında büyük bir artış yaşandı. CDC'nin verilerine göre, bu yılın başından itibaren vakalar yüzde 40 oranında arttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'de 5-9 Yaş Arasındaki Çocuklarda Parvovirüs Vakalarında Yüzde 40 Artış
KAYNAK: AA

ABD'de 2024 yılının başından bu yana 5-9 yaş aralığındaki çocuklarda parvovirüs vakalarının oranında yüzde 40'lık bir artış gözlemlendi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) yapılan açıklamada, özellikle çocuklarda yanaklarda parlak kırmızı döküntülere yol açan bu viral hastalığın sıklığında belirgin bir artış yaşandığı belirtildi.

Parvovirüs Nedir?

Parvovirüs, B19 isimli DNA virüsü tarafından oluşturulan bir hastalıktır. Genellikle 5-15 yaş aralığındaki çocuklarda görülür ve yanaklarda parlak kırmızı döküntülere neden olur. Virüs, solunum yoluyla vücuda giren damlacıklarla bulaşır. Hastalık, ateş, baş ağrısı, eklem ağrısı ve döküntü gibi hafif belirtilerle kendini gösterir.

Bağışıklık Sistemi Sorunları Olan Kişilerde Daha Ciddi

Açıklamada, parvovirüsün bağışıklık sistemi sorunları veya kronik kan hastalıkları olan kişilerde daha ciddi sorunlara yol açabileceği vurgulandı. Ancak, genel olarak hastalık hafif seyreder ve bağışıklık sistemi güçlü bireylerde büyük bir sağlık riski oluşturmaz.

Hastalığa Karşı Temkinli Olunmalı

Henüz parvovirüse karşı etkili bir aşının geliştirilmediği belirtilirken, hastalığa karşı temkinli olunması gerektiği ifade edildi. Ebeveynlere, çocuklarının sağlık durumunu yakından takip etmeleri ve virüse karşı alınabilecek önlemleri gözden geçirmeleri önerildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muğla'da büyük gıda skandalı! 1 ton gıda imha edildi

Muğla'da büyük gıda skandalı! 1 ton gıda imha edildi