Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı: 16 ölü 35 yaralı

ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı: 16 ölü 35 yaralı

ABD ve İngiltere'nin, Yemen'deki Husi kontrollü Hudeyde şehrine düzenlediği saldırılarda ölü ve yaralılar var.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD ve İngiltere Yemen'e Saldırdı: 16 ölü 35 yaralı
KAYNAK: İHA

ABD ve İngiltere, Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki Hudeyde şehrine yönelik saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 16 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi ise yaralandı.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İngiltere Silahlı Kuvvetleri ile birlikte Yemen'deki Husi kontrollü bölgelere karşı saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Açıklamada, saldırının meşru müdafaa amacıyla yapıldığı belirtildi. Toplamda 13 hedefe yönelik gerçekleştirilen saldırılarda, Husi güçlerine ait insansız hava araçları ve diğer silahların bölgedeki ABD ve koalisyon güçleri ile ticari gemilere tehdit oluşturduğu vurgulandı.

İngiltere Savunma Bakanlığı Açıklama Yaptı

İngiltere Savunma Bakanlığı da ortak operasyonun detaylarını paylaştı. Saldırının, İHA'ların ve silahların bulunduğu 3 noktayı hedef aldığı aktarıldı. Açıklamada, sivillere veya askeri olmayan altyapıya zarar vermemek için saldırıların titizlikle planlandığı vurgulandı.

'Acımasız Bir Karşılık'

Husilere bağlı Al-Masirah kanalı, Hudeyde'ye yönelik saldırılarda 16 kişinin hayatını kaybettiğini, 35 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Husi sözcüsü Muhammed Abdelsalam, Yemen'e yönelik yapılan bu saldırının, Gazze'ye verdikleri destek nedeniyle "acımasız bir karşılık" olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'nın dilenci kadınları yer kavgasına tutuştu!

Adana'nın dilenci kadınları yer kavgasına tutuştu!