Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD ve İngiltere İstihbaratları Gazze’de Ateşkes İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

ABD ve İngiltere İstihbaratları Gazze’de Ateşkes İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6), Gazze'de ateşkes sağlamak için ortak çalışmalar yürütüyor. Ateşkes, Filistinli sivillerin yaşadığı trajedileri hafifletebilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD ve İngiltere İstihbaratları Gazze’de Ateşkes İçin Çalışmalarını Sürdürüyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi (MI6) Başkanı Richard Moore, Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşması için yoğun çaba harcadıklarını açıkladı. İstihbarat kanalları aracılığıyla Gazze'deki gerilimi azaltma amacıyla görüşmelerin sürdüğünü belirten iki yetkili, ateşkesin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Burns ve Moore, yapılacak olası bir ateşkes ve esir takası anlaşmasının Filistinli sivillerin çektiği acılara son verebileceğine dikkat çekti. Bu anlaşma, 7 Ekim’den bu yana Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin ülkelerine dönmesini sağlayabilecek bir adım olarak değerlendiriliyor. İki yetkili, her iki ülkenin istihbarat servislerinin ara vermeden çalışmaya devam ettiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye Saldırıları ve Filistin’deki Kayıplar

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023’te İsrail’e karşı büyük çaplı bir saldırı başlatarak çatışmaları yeniden alevlendirdi. İsrail, bu saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 132 kişinin yaralandığını bildirdi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise 40 bin 878 Filistinli yaşamını yitirdi. Ölenlerin 16 bin 715'ini çocuklar, 11 bin 308'ini kadınlar oluşturuyor. Ayrıca 94 bin 454 Filistinli yaralandı ve enkaz altında halen binlerce kişinin bulunduğu düşünülüyor.

İşgal Sürecinde Süregelen Kayıplar

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana devam eden karadan işgal operasyonları sırasında 705 askerinin öldüğünü, 4 bin 401 askerin ise yaralandığını açıkladı. Ayrıca, 24 Kasım 2023’te başlayan 4 günlük insani ara, 3 gün daha uzatılarak esir takasının gerçekleştirilmesine olanak sağladı. Bu süreçte 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısında Çok Sayıda Kayıp: En-Nasr Bölgesi Hedef Alındı

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırısında Çok Sayıda Kayıp: En-Nasr Bölgesi Hedef Alındı