Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Üniversitelerinde Gazze Protestolarına Polis Müdahalesi: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı

ABD Üniversitelerinde Gazze Protestolarına Polis Müdahalesi: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok üniversitede, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak düzenlenen protestolara polis müdahale etti. Columbia, New York Üniversitesi ve Yale Üniversitesi'ndeki gösterilerde onlarca öğrenci gözaltına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Üniversitelerinde Gazze Protestolarına Polis Müdahalesi: Onlarca Öğrenci Gözaltına Alındı
KAYNAK: İHA

Amerika Birleşik Devletleri'nde Gazze'ye destek için yapılan protestolar hızla yayılıyor. Columbia Üniversitesi'nde başlayan gösteriler, New York Üniversitesi ve Yale Üniversitesi'ne de sıçradı. Özellikle NYU ve Yale Üniversitesi'ndeki öğrenciler, Gazze'ye yönelik saldırılara tepki göstermek için büyük katılımlı gösteriler düzenledi.

Yale Üniversitesi'nde yüzlerce öğrenci, Gazze'ye destek için bir araya gelerek, okulun İsrail'le ilişkilerini kesmesini talep etti. Connecticut eyaletinin New Haven kentindeki üniversite çevresinde yolu trafiğe kapatan öğrenciler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Polis, kamp kurulan alana müdahale ederken, 45'ten fazla kişiyi gözaltına aldı.

New York Üniversitesi'nde Gazze Dayanışma Kampı

New York Üniversitesi'nde Gould Plaza'da toplanan öğrenciler, Gazze'ye yönelik saldırılara karşı çıktı. Ayrıca, üniversite yönetiminden İsrail'in işgaline destek veren şirketlerle yatırım ilişkilerini kesmelerini talep ettiler. Polis müdahalesi sonucunda onlarca kişi gözaltına alındı ve alana kurulan "Gazze Dayanışma Kampı" çadırları da kaldırıldı.

Columbia Üniversitesi'nde Uzaktan Eğitim

Columbia Üniversitesi'nde ise yüz yüze eğitimin iptal edilip online eğitime geçildiği bildirildi. Üniversitenin rektörü Nemat Minouche Shafik, geçtiğimiz hafta polis müdahalesiyle 100'den fazla öğrencinin gözaltına alındığını açıkladı. Rektör Shafik, polisten öğrencilerin üniversite bahçesine kurduğu çadır kampını kaldırması için yardım istemişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı!

Zonguldak'ta Ruhsatsız Maden Ocakları Kapatıldı!