Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Gösterilerine Karşı Yeni Tedbirler Alınıyor

ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Gösterilerine Karşı Yeni Tedbirler Alınıyor

ABD'nin Columbia Üniversitesi'nde başlayan ve dünya genelindeki birçok üniversiteye yayılan Filistin'e destek gösterileri sonrası, üniversite yönetimleri yeni eğitim öğretim yılı için sıkı tedbirler alıyor. Bu önlemler, öğrencilerin kampüslerdeki protesto haklarını kısıtlamayı hedefliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Üniversitelerinde Filistin'e Destek Gösterilerine Karşı Yeni Tedbirler Alınıyor
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD'de, Filistin'e destek gösterilerinin merkezi haline gelen Columbia Üniversitesi'nde, üniversite yönetimi, kampüs içindeki çim alanlarını tel örgülerle çevirdi. 

Ayrıca, öğrencilere temmuz ayında gönderilen e-postada, "renk kodlu kampüs sistemi" adı verilen bir uygulama planlandığı duyuruldu. Bu sistemle, kampüs içi faaliyetlere erişim kısıtlamaları getirileceği belirtiliyor. Ağustos ayında, 290 güvenlik personeline ek olarak gözaltına alma yetkisine sahip "barış yetkilileri" getirilmesi de gündemde.

Virginia Üniversitesi'nden Gece Etkinliklerine Yasak

Virginia Üniversitesi yönetimi, yeni kararlar doğrultusunda, saat 02.00 ile 06.00 arasında hiçbir açık hava etkinliğine izin verilmeyeceğini açıkladı. Ayrıca, okul bahçesinde kullanılan çadırların 18 saatten fazla kalamayacağı ve gece yarısından sabah 06.00'ya kadar kampüs içinde uyumanın yasaklandığı duyuruldu. Kampüs içinde maske takan kişilerin kimlik bilgilerini üniversite görevlilerine ibraz etmesi gerektiği de belirtiliyor.

Pensilvanya Üniversitesi'nde Kamp ve Gece Gösterilerine Yasak

Pensilvanya Üniversitesi yönetimi, "öğrenci ve personelin güvenliğinin sağlanması amacıyla" kamp kurulumunu ve gece gösterilerini yasakladı. Üniversiteye ait tesislerde (ofis, müze, kütüphane) gösteri yapılmasına da izin verilmedi. Etkinliklerin en az 48 saat önceden bildirilmesi gerektiği ve megafon gibi yüksek sesli cihazların yalnızca saat 17.00-22.00 arasında kullanılabileceği ifade edildi. Ayrıca, afiş, tabela ve pankartların 2 hafta içinde kaldırılması ve suda çözünmeyen, yarı kalıcı maddelerin kullanılmaması gerektiği duyuruldu.

Case Western Reserve Üniversitesi'nde Gösteri İzni Şartı

Case Western Reserve Üniversitesi'nde, 20 kişiden kalabalık ve iki saati aşan gösteriler için yazılı izin alınması gerekecek. Gösterilerin saat 08.00 ile 20.00 arasında yapılması şartı sunan üniversite yönetimi, havai fişek gibi patlayıcıların, çadır kurulmasının ve binalara görüntü/video yansıtılmasının yasaklandığını vurguladı.

Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği'nden Tepki

Amerikan Üniversite Profesörleri Birliği (AAUP), alınan tedbirleri kınadı. AAUP, bu önlemlerin ifade özgürlüğünü baltaladığını ve öğrencilerin protesto hakkını kısıtladığını belirtti. Ayrıca, bu kararların çoğunun fakülte üyelerinin görüşleri alınmadan, üniversite yönetimleri tarafından tek taraflı olarak alındığını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat’ta Açık Kablo Can Alıyordu

Manavgat’ta Açık Kablo Can Alıyordu