Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Savunma Bakanı’ndan Orta Doğu'daki Gerilim için Askeri Hareketlilik Talimatı

ABD Savunma Bakanı’ndan Orta Doğu'daki Gerilim için Askeri Hareketlilik Talimatı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Orta Doğu'daki gerilimler nedeniyle USS Abraham Lincoln uçak gemisinin geçişini hızlandırma talimatı verdi. Bölgede yaşanan gelişmeler, tansiyonu artırırken ABD ve İsrail'in güvenlik stratejileri yeniden gözden geçiriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Savunma Bakanı’ndan Orta Doğu'daki Gerilim için Askeri Hareketlilik Talimatı
KAYNAK: AA

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Orta Doğu'daki artan gerilimler nedeniyle USS Abraham Lincoln uçak gemisinin görev bölgesine geçişini hızlandırma talimatı verdi. Nükleer yakıtla çalışan ve F-35C savaş uçaklarıyla donatılmış olan bu uçak gemisi, bölgedeki güvenlik durumuna tepki olarak hızla hareket ediyor.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile telefonda görüştü. Austin, ABD'nin İsrail'in güvenliğini sağlamak adına "her türlü adımı atacağı" sözünü verirken, USS Abraham Lincoln'ün bölgeye hızlı geçişini onayladı. Ayrıca, USS Georgia denizaltısının da ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bölgeye gönderildiği bildirildi.

Bölgede Tansiyon Yükseliyor

Görüşmede, İsrail'in Gazze'deki saldırıları, ateşkes görüşmeleri ve Hizbullah'ın faaliyetleri ele alındı. İsrail'in, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür'e yönelik hava saldırısının ardından, Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da suikasta uğramasıyla bölgedeki gerilimler arttı.

Heniyye suikastından İsrail'i sorumlu tutan İran ve Lübnan Hizbullahı, Tel Aviv'e misilleme tehdidinde bulundu. Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik durumunu daha da karmaşık hale getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş Francisco Montero'nun sözleşmesini feshetti

Beşiktaş Francisco Montero'nun sözleşmesini feshetti