Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı: Yemen'deki Husiler Aden Körfezi'ne Balistik Füze Fırlattı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı: Yemen'deki Husiler Aden Körfezi'ne Balistik Füze Fırlattı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Yemen'deki Husilerin Aden Körfezi'ne balistik füze fırlattığını duyurdu. Ancak füze gemilere isabet etmedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı: Yemen'deki Husiler Aden Körfezi'ne Balistik Füze Fırlattı
KAYNAK: İHA

Yemen'deki Husi milisleri, Aden Körfezi'ndeki ticari gemilere karşı saldırılarını sürdürüyor. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin Yemen'deki kontrol ettikleri bölgeden Aden Körfezi'ne bir gemisavar balistik füze fırlattığını bildirdi.

Yetkililer, füzenin herhangi bir gemiye isabet etmediğini ve dolayısıyla yaralanma veya hasarın oluşmadığını açıkladılar. Saldırının ardından ABD birliklerinin, Husi kontrolündeki bölgelerde bulunan dört insansız hava aracı sistemi ile bir karadan havaya füzeyi imha ettiği belirtildi.

Seyrüsefer Özgürlüğü İçin Mücadele

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın açıklamasında, söz konusu silahların bölgedeki ticari gemiler ile ABD donanma gemileri için yakın bir tehdit oluşturduğu vurgulandı. Açıklamada, ABD birliklerinin bu tür eylemleri, seyrüsefer özgürlüğünü korumak ve uluslararası sularda güvenliği sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği ifade edildi.

Husilerin Saldırılarına Karşı Tedbirler

Husilerin Aden Körfezi'ndeki uluslararası ticari gemilere yönelik saldırıları, kasım ayından bu yana devam ediyor. Bu saldırılar, küresel tedarik zincirini olumsuz etkilerken, ABD ve İngiltere gibi ülkeler de Husilere karşı operasyonlar düzenliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Çember-14' Operasyonlarında Binlerce Firari Yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 'Çember-14' Operasyonlarında Binlerce Firari Yakalandı