Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Gizli Servisi Trump'a Yönelik Suikast Girişimindeki Başarısızlığı Kabul Etti

ABD Gizli Servisi Trump'a Yönelik Suikast Girişimindeki Başarısızlığı Kabul Etti

ABD Gizli Servisi, Donald Trump'a yönelik 13 Temmuz'daki suikast girişimindeki başarısızlığını kabul etti. Direktör Vekili Ronald Rowe, güvenlik zaaflarının tamamen teşkilatlarına ait olduğunu belirterek, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için değişiklikler yapılacağını açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Gizli Servisi Trump'a Yönelik Suikast Girişimindeki Başarısızlığı Kabul Etti
KAYNAK: AA

ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, 13 Temmuz'da eski Başkan Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişiminin başarısız olduğunu kabul etti. Rowe, bu olayın teşkilatlarının bir görev başarısızlığı olduğunu ve güvenlik zaafından tamamen kendilerinin sorumlu olduğunu belirtti.

Rowe, gazetecilere yaptığı açıklamada, Trump'ın Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki miting sırasında uğradığı silahlı saldırıyla ilgili olarak, "Bu bir görev başarısızlığıydı. Teşkilatımızın tek sorumluluğu, korumakla yükümlü olduklarımızın tehlikeye atılmamasını sağlamaktır," dedi. Gizli Servis'in, güvenlik zaaflarından sorumlu olduğunu dile getiren Rowe, yerel polis güçlerinin bu olaydaki zaaflarla ilişkilendirilmemesi gerektiğini vurguladı.

Rowe, "Butler'da bunu başaramadık ve bu başarısızlığın bir daha olmamasını sağlamak için çalışıyorum. Gizli Servis'in tüm kaynaklarının korumamız altındakileri savunmak için kullanılmasını sağlamaya odaklandım ve bunun olmasını sağlamak için değişiklikler uyguladım ve uygulamaya devam edeceğim," şeklinde konuştu.

Suikast Girişimi

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da Butler'da düzenlenen bir mitingde kürsüde konuşurken silahlı bir saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybederken, iki kişi de yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı bir suikast girişimi olarak nitelendirdi ve olay yerinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurdu.

Gizli Servis Direktörü 23 Temmuz'da İstifa Etti

Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında eleştirilerin hedefi haline gelen Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 23 Temmuz'da istifa etti. Cheatle'ın istifasının ardından vekil direktör olarak görevine devam eden Rowe, 30 Temmuz'da Senato komitesinde ifade verdi. Rowe, Trump'ın miting sırasında güvenliğin sağlanmadığı çatının neden korunmadığını savunamadığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Manavgat'ta otomobil palmiyeye çarptı: 2 yaralı

Manavgat'ta otomobil palmiyeye çarptı: 2 yaralı