Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Gizli Servis Görevlilerine Trump Suikast Girişimi Sonrası Disiplin Cezası

ABD Gizli Servis Görevlilerine Trump Suikast Girişimi Sonrası Disiplin Cezası

ABD Gizli Servisi, Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sırasında görevli bazı çalışanlarına disiplin cezası verdi. Beş Gizli Servis görevlisine idari görev verildi ve Trump'ın mitingi sırasında güvenlik planlamasında görevli olan personel de cezalandırıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Gizli Servis Görevlilerine Trump Suikast Girişimi Sonrası Disiplin Cezası
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD'de eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimi sırasında görevli bazı Gizli Servis çalışanlarına disiplin cezası verildi.

 The Hill'in ismi açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, en az beş Gizli Servis görevlisine, operasyonlara katılmalarını engelleyen "idari görev" verildi. Trump'ın mitingi sırasında güvenlik planlamasını yapan personelin de "idari görev" verilen kişiler arasında olduğu belirtildi.

olası disiplin cezaları soruşturulacaktır

Gizli Servis, disiplin cezalarıyla ilgili doğrudan bir açıklama yapmasa da, "Tespit edilen ve kanıtlanan ihlaller, olası disiplin cezaları Mesleki Sorumluluk Ofisi tarafından soruşturulacaktır." şeklinde bir değerlendirmede bulundu.

Donald Trump Suikast Girişimine uğramıştı

Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'nın Butler bölgesindeki bir mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmış, saldırgan ABD Gizli Servisi tarafından etkisiz hale getirilmişti. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamış ve saldırıyı gerçekleştiren kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurmuştu.

ABD Gizli Servis Direktörü istifa etmişti

Trump'a yapılan suikast girişimi sonrası eleştirilen ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 23 Temmuz'da görevinden istifa etmişti. Cheatle'dan sonra vekil direktör olarak atanan Roland Rowe, 30 Temmuz'da Senato komitesinde ifade verirken, suikast girişiminin düzenlendiği çatının neden güvenli hale getirilmediğini "savunamayacağını" belirtmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin Silifke'de ejder meyvesi hasadı başladı

Mersin Silifke'de ejder meyvesi hasadı başladı