Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Dünya ABD Donanmasına Ait Savaş Gemisi Tayvan Boğazı'ndan Geçti

ABD Donanmasına Ait Savaş Gemisi Tayvan Boğazı'ndan Geçti

ABD'nin Tayvan Boğazı'ndan gerçekleştirdiği geçiş, uluslararası hukuka uygun hareket etme ve seyrüsefer serbestliği vurgusunu öne çıkardı. Çin, geçişi izleyerek egemenlik ve güvenlik mesajını yineledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Donanmasına Ait Savaş Gemisi Tayvan Boğazı'ndan Geçti
KAYNAK: Anadolu Ajansı

ABD Donanması, Tayvan Boğazı'ndan rutin bir geçiş gerçekleştirdi. ABD'nin Pasifik'teki 7. Filosundan yapılan açıklamaya göre, Arleigh Burke sınıfı güdümlü füze muhribi USS Johnson, Tayvan Boğazı'ndan uluslararası hukuka uygun olarak açık denizde seyrüsefer ve uçuş serbestliği sağlanan sulardan geçti.

Açıklamada, geminin geçişi sırasında Tayvan Boğazı'na kıyısı olan ülkelerin kara sularında bulunmayan bir koridor kullanıldığı belirtilerek, USS Johnson'ın bu geçişinin, ABD'nin seyrüsefer serbestliğine olan bağlılığını gösterdiği ifade edildi. Ayrıca, ABD Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası hukukun izin verdiği her yerde hareket etmeye devam edeceği vurgulandı.

Çin'in İzleDİ

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun Tayvan Boğazı'ndan sorumlu Doğu Cephesi Komutanlığı Sözcüsü Albay Li Şi, ABD savaş gemisinin geçişinin Çin Deniz ve Hava Kuvvetleri tarafından takip edildiğini açıkladı. Albay Li, geminin seyri boyunca "başından sonuna kadar izlendiğini" belirtti ve Çin'in ulusal egemenlik ile bölgesel barışı koruma kararlılığını vurguladı.

Tayvan geçişini doğruladı

Tayvan Savunma Bakanlığı, USS Johnson'ın geçişini doğruladı ve Boğaz çevresindeki sularda ya da hava sahasında herhangi bir olağan dışı durum tespit edilmediğini bildirdi.

ABD ve Çin Arasındaki Gerilim

Son olarak, USS Halsey adlı başka bir ABD güdümlü muhribi, 8 Mayıs'ta Tayvan Boğazı'ndan geçmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gazze'de Sağlık Krizi: 500 Bin Ameliyat Gerekecek

Gazze'de Sağlık Krizi: 500 Bin Ameliyat Gerekecek