Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den çarpıcı iddia!

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den çarpıcı iddia!

ABD Dış İşleri Bakanı Antony Blinken, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’i ziyaretinin ardından Çin hükümetine dair dikkat çeken iddialarda bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken’den çarpıcı iddia!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Rusya'yı ziyareti hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Blinken, Çin'i Rusya'ya "diplomatik koruma" sağlamakla suçladı ve Xi Jinping'in Rusya ziyaretinin Ukrayna'da işlenen suçları kınamak yerine Rusya'yı korumak için yapıldığını söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tutuklama emri çıkarmasından kısa bir süre sonra, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Rusya'yı ziyaret etmesi, Blinken'e göre Çin'in Ukrayna'da işlenen suçlardan sorumlu tutma konusunda hiçbir sorumluluk hissetmediğini ve hatta Rusya'nın bu suçları işlemeye devam etmesi için diplomatik koruma sağlamayı tercih ettiğini gösteriyor.

Blinken, Çin'in Ukrayna'da barış için önerdiği planın ABD'nin desteklediği unsurlara uyumlu olduğuna dikkat çekti. Bu plan nükleer güvenliğin sağlanması, insani krizin çözülmesi, sivillerin korunması dahil olmak üzere uzun süredir destekledikleri unsurları içeriyor ve tüm ülkelerin egemenliğini, bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü korumaya yönelik çağrılar içeriyor.

Ancak Blinken, Rus kuvvetlerinin Ukrayna topraklarından çıkarılmasını içermeyen herhangi bir ateşkesin savaşı yeniden başlatacağı uyarısında bulundu. Dünya'nın, Çin veya başka bir ülke tarafından desteklenen Rusya'nın savaşını kendi şartlarına göre dondurma yönündeki herhangi bir taktik hamlesine aldanmaması gerektiğini belirtti.

Blinken'in açıklamaları, Çin ve Rusya arasındaki yakınlaşmanın artması ve ABD'nin küresel liderliği konusundaki endişelerin artmasıyla birlikte, Ukrayna krizinin daha da büyümesiyle birlikte küresel siyasetteki gerginliği arttırabilir. (İHA)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşlılar gününde huzurevi sakinleri yalnız bırakılmadı

Yaşlılar gününde huzurevi sakinleri yalnız bırakılmadı