Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan G7 Ülkelerine Kritik Uyarı: İran ve Hizbullah'ın Saldırı Tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan G7 Ülkelerine Kritik Uyarı: İran ve Hizbullah'ın Saldırı Tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla yaptığı telefon görüşmesinde İran ve Hizbullah'ın İsrail'e saldırabileceğini belirtti. Blinken, olası saldırıların 24 ila 48 saat içinde gerçekleşebileceğini ifade etti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan G7 Ülkelerine Kritik Uyarı: İran ve Hizbullah'ın Saldırı Tehdidi
KAYNAK: AA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İran ve Hizbullah'ın İsrail'e 24 ila 48 saat içinde saldırabileceği uyarısında bulundu. Axios’a konuşan kaynaklara göre, Blinken, ABD'nin bu iki aktörün misilleme yapacağına inandığını belirtti.

G7 ülkelerinin dışişleri bakanlarına İran'ın saldırılarının detaylarının belirsiz olduğunu ifade eden Blinken, saldırıların tam zamanlaması hakkında kesin bilgi bulunmadığını ancak "önlerindeki 24 ila 48 saat içinde" başlayabileceğini söyledi. Blinken, ABD'nin bu saldırıları mümkün olduğunca sınırlamayı ve İsrail'in tepkisini denetim altında tutarak gerilimin tırmanmasını önlemeyi amaçladığını vurguladı.

Blinken'ın Hayal kırıklığı içinde olduğu bildirildi

Blinken, G7 dışişleri bakanlarını İran, Hizbullah ve İsrail’e itidalli olmaları için diplomatik baskı yapmaya çağırdı. Ayrıca, bölgedeki ABD güçlerinin artırılmasının tamamen savunma amaçlı olduğunu belirtti. Görüşmede, Blinken'ın Gazze'deki esirler ve ateşkes anlaşması hakkında bilgi verirken hayal kırıklığı içinde olduğu bildirildi.

Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması için acil ihtiyaçları görüştü

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Blinken ve G7 bakanları, Orta Doğu'daki gerilimin azaltılması için "acil ihtiyaçları" görüştü. Bakanlar, esirlerin serbest bırakılmasını ve Gazze'ye insani yardımın ulaştırılmasını temin edecek ateşkesin sağlanması için çabalarını ele aldı. Ayrıca, İsrail ile Lübnan arasındaki "Mavi Hat" gibi sınır bölgelerinde barış ve istikrarın sağlanmasına yönelik görüşmeler yapıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
LGS 3. nakil tercihleri başlıyor

LGS 3. nakil tercihleri başlıyor