Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’e Tekrar Gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’e Tekrar Gidiyor

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki çatışmaları sona erdirecek bir ateşkes için bugün yeniden İsrail’e gidiyor. Bu ziyaret, Blinken’ın savaşın başladığı Ekim ayından bu yana bölgeye gerçekleştirdiği dokuzuncu ziyaret olacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Dışişleri Bakanı Blinken İsrail’e Tekrar Gidiyor
MUHABİR: Kardelen Özdemir

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'deki çatışmaları sonlandıracak bir ateşkes için yürütülen yoğun diplomatik çabalar kapsamında bugün yeniden İsrail'e gidiyor.

Bu ziyaret, Blinken’ın geçen yıl Ekim ayında savaşın başlamasından bu yana bölgeye gerçekleştirdiği dokuzuncu ziyaret olacak.

ABD’nin Ateşkes Çabaları

ABD'li yetkililer, çatışan tarafların kabul edebileceği bir anlaşmanın yakın olduğunu ifade etse de, hâlâ çözülmesi gereken birçok sorunun bulunduğunu belirtti. The Guardian’ın aktardığına göre, Biden yönetimi bu süreçte taraflar arasındaki farklılıkları azaltma amacı güdüyor.

Hamas’tan Tepki

Hamas’ın siyasi büro üyesi Sami Abu Zuhri, AFP’ye verdiği demeçte, ABD'nin sunduğu anlaşma önerilerinin gerçek müzakere değil, dikte olduğunu savundu. Abu Zuhri, "Bir anlaşmaya yaklaşmış olduğumuz söylemleri yanıltıcı. ABD'nin bize dayattığı koşullar var" şeklinde konuştu.

Blinken’ın İsrail Temasları

Blinken’ın İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve diğer üst düzey yetkililerle görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmelerin, ateşkesin sağlanması yönündeki çabaları desteklemesi ve anlaşmanın uygulanabilirliği konusunda netlik kazandırması amaçlanıyor.

Almanya, Britanya ve Fransa’nın Dışişleri Bakanları, geçtiğimiz günlerde ortak bir açıklama yaparak mevcut ateşkes müzakerelerine destek verdiler. Bakanlar, tarafları "gerilimi artıracak adımlardan kaçınmaya" çağırarak, çözüm sürecinde daha yapıcı bir yaklaşım benimsemelerini önerdiler.

Anlaşmanın uygulanmasına dair görüşmelerin gelecek hafta Kahire’de yapılacak olan üst düzey toplantılar öncesinde devam etmesi bekleniyor. Bu toplantılar, anlaşmanın ayrıntılarının netleştirilmesi ve uygulanabilirliğinin tartışılması açısından kritik bir öneme sahip olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şampiyonlar Ligi Maçları Hangi Kanaldan İzlenir?

Şampiyonlar Ligi Maçları Hangi Kanaldan İzlenir?