Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya ABD Başkanı Joe Biden Başkanlık Seçimi Yarışından Çekildi ve Kamala Harris'i Destekledi

ABD Başkanı Joe Biden Başkanlık Seçimi Yarışından Çekildi ve Kamala Harris'i Destekledi

ABD Başkanı Joe Biden, Kasım seçimleri öncesinde başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i Demokrat Parti'nin adayı olarak destekleyeceğini duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD Başkanı Joe Biden Başkanlık Seçimi Yarışından Çekildi ve Kamala Harris'i Destekledi
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD Başkanı Joe Biden, sağlık sorunları ve artan tartışmaların ardından başkanlık seçimlerinden çekildiğini resmi bir mektup ile duyurdu.

Biden, "Partimin ve ülkenin çıkarları için en iyisi bu" ifadesini kullanarak kararını açıkladı. Biden, bu hamlenin, Başkanlık görevini en iyi şekilde yerine getirmesine olanak tanıyacağını belirtti.

Kamala Harris'in Destekledi

Biden, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi. Biden, Harris'in "olağanüstü bir ortak" olduğunu vurgulayarak, bu kararı almaktan gurur duyduğunu ifade etti. Ayrıca, Biden, Harris'in 2024 seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olarak en güçlü seçenek olduğuna inandığını söyledi.

Biden mektubunda şu ifadeleri kullandı:

“Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmam partimin ve ülkenin yararına olacaktır. Birlik olduğumuzda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu unutmamalıyız.”

Biden, sağlık durumunun iyileşmesini beklediğini belirterek, "Bu hafta içinde Ulusa daha ayrıntılı bir şekilde sesleneceğim" dedi.

Trump'ın İlk Açıklaması

Biden'ın seçim yarışından çekilme kararının ardından eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, CNN ile yaptığı telefon görüşmesinde Biden'ı "Ülkemiz tarihindeki açık ara en kötü başkan" olarak nitelendirdi. Trump, Harris'in Biden'a göre daha kolay yenileceğini düşündüğünü ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tokat'ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü

Tokat'ta Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kısa Sürede Söndürüldü