Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den İsrail'e Yaptırım Çağrısı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den İsrail'e Yaptırım Çağrısı

AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ve İsrailli yetkililerin açıklamalarına tepki göstererek, AB'nin İsrail'e yönelik yaptırımları gündeme alması gerektiğini belirtti. Borrell, savaş suçlarına teşvik eden açıklamalara karşı yaptırımların uygulanması çağrısında bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den İsrail'e Yaptırım Çağrısı
KAYNAK: AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'e yönelik yaptırımların AB'nin gündeminde olması gerektiğini belirtti. Borrell, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in açıklamalarına tepki gösterdi.

Borrell, Ben-Gvir’in Gazze'deki sivillere yardım ve yakıtın kesilmesi çağrısında bulunmasına ve İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Gazzelilerin açlıktan ölmesinin "haklı" olabileceğine dair ima eden sözlerine tepki gösterdi. Borrell, bu tür açıklamaların "savaş suçlarına teşvik" olduğunu belirterek, yaptırımların gündemde yer alması gerektiğini vurguladı.

Borrell, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ün kınamasını destekleyerek, İsrail hükümetini savaş suçu işlemeye yönelik teşviklerden uzak durmaya ve derhal ateşkes sağlanması için ABD, Katar ve Mısır'ın arabuluculuğundaki müzakerelere iyi niyetle katılmaya çağırdı.

75 Binden Fazla Filistinli Göç Etti

İsrail'in Gazze'deki saldırıları devam ederken, UNRWA (Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı) Gazze'nin güneyinde 75 binden fazla Filistinlinin göç ettiğini bildirdi. Ayrıca, İsrail'in sivillerin sığındığı okulları sistematik şekilde hedef aldığı ve bölgede ateşkes çağrılarına rağmen saldırıların sürdüğü bildirildi.

Ben-Gvir Yakıt Girişini Durdurma Stratejisini Önerdi

Ben-Gvir, Hamas'la ateşkes ve esir takası yapmak yerine Gazze topraklarını işgal ederek göçü teşvik etmenin gerektiğini savunmuştu. Bu yaklaşımı, İsrail tarihinde önceki uygulamalara dayandırarak, yakıt girişini durdurma ve gönüllü göçü teşvik etme stratejisini önerdi.

ABD, Mısır ve Katar, ortak açıklamalarında İsrail ve Hamas’a Gazze’de ateşkes sağlanması ve esir takası için müzakerelere yeniden başlanması çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Savunma Bakanı’ndan Orta Doğu'daki Gerilim için Askeri Hareketlilik Talimatı

ABD Savunma Bakanı’ndan Orta Doğu'daki Gerilim için Askeri Hareketlilik Talimatı