Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya AB Konseyi Ukrayna'ya Askeri Yardım Fonuna 5 Milyar Euroluk Desteği Onayladı

AB Konseyi Ukrayna'ya Askeri Yardım Fonuna 5 Milyar Euroluk Desteği Onayladı

Avrupa Birliği, Ukrayna'ya askeri yardımları artırmak için büyük bir adım attı. AB 5 milyar euroluk fon yardımı yapacak

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB Konseyi Ukrayna'ya Askeri Yardım Fonuna 5 Milyar Euroluk Desteği Onayladı
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Avrupa Birliği (AB) Konseyi, Rusya ile savaşan Ukrayna'ya askeri yardımlar için kullanılan fonun 5 milyar euro artırılacağını duyurdu. Bu hamle, bölgedeki gerilimi azaltma ve Ukrayna'nın savunma kapasitesini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak görülüyor.

AB Konseyi'nin açıklamasına göre, "Avrupa Barış Fonu" adı verilen mali fon 5 milyar euro artırıldı ve bu kapsamda özel olarak "Ukrayna Yardım Fonu" oluşturuldu. Bu fon, Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını karşılamak ve savaşla yıpranan bölgelerin yeniden inşasına destek olmak için kullanılacak.

Ukrayna İçin Adım Atıldı

Ukrayna Yardım Fonu'nun amacı, askeri teçhizat sağlamak ve Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin eğitimine katkıda bulunarak ülkenin savunma kapasitesini artırmaktır. Bu adım, AB'nin Ukrayna'ya verdiği destek ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Josep Borrell'den Açıklama

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, alınan kararın AB'nin taahhütlerini yerine getirdiğini vurguladı. Borrell, "Bu fonla, Ukrayna'nın Rusya'nın saldırganlığına karşı kendini savunması için gerekli olan her türlü desteği sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Büyük Çaplı Mali Destek

AB Konseyi'nin bu kararıyla, Avrupa Barış Fonu'nun 2021-2027 dönemi için mali üst limiti 17 milyar euronun üzerine çıkmış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kuşadası Tiyatro Günleri: Sanat Dolu Bir Hafta Başlıyor

Kuşadası Tiyatro Günleri: Sanat Dolu Bir Hafta Başlıyor