Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya AB Komisyonu Başkanı'nın Yeni Ekibindeki Muhtemel İsimler Beli Oldu

AB Komisyonu Başkanı'nın Yeni Ekibindeki Muhtemel İsimler Beli Oldu

Ursula von der Leyen liderliğinde oluşturulacak yeni AB Komisyonu'nda yalnızca 8 ülkenin kadın üye önermesi dikkat çekti. Cinsiyet dengesizliği, AB'nin politikalarının yürütülmesinde büyük bir tartışma konusu oldu

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB Komisyonu Başkanı'nın Yeni Ekibindeki Muhtemel İsimler Beli Oldu
KAYNAK: Anadolu Ajansı

Avrupa Birliği'nin (AB) yürütme organı olan Komisyon'da, Ursula von der Leyen liderliğindeki yeni dönemde görev alacak isimler büyük ölçüde belli oldu. 27 üyeli AB'de, üye ülkelerin Komisyon'a göndereceği temsilciler süreç sonunda belirlendi. Ancak, yalnızca 8 ülkenin kadın aday göstermesi cinsiyet dengesizliği tartışmalarını gündeme 

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, cinsiyet dengesine önem verdiğini vurgulayarak, üye ülkelerden bir erkek ve bir kadın olmak üzere iki aday göstermelerini talep etmişti. Ancak bu çağrıya yalnızca Bulgaristan yanıt verdi. Almanya'nın Komisyon üyesi von der Leyen ile Estonya'nın üye ülkeler tarafından aday gösterilen AB Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas dışında, toplamda sadece 8 ülke kadın aday sundu.

Yeni AB Komisyonunun Muhtemel Üyeleri

Kadın adaylar arasında, İspanya'dan Başbakan Yardımcısı Teresa Ribera, Portekiz'den Sosyal Demokrat Parti Ulusal Konseyi üyesi Maria Luis Albuquerque, İsveç'ten AB Bakanı Jessika Roswall, Finlandiya'dan AP Milletvekili Henna Virkunen, Hırvatistan'dan Dubravka Suica, Bulgaristan'dan Ekaterina Zaharieva ve Belçika'dan Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib bulunuyor.

Erkek adaylar ise Fransa'dan Thierry Breton, Macaristan'dan Oliver Varhelyi, Letonya'dan Valdis Dombrovskis, Slovakya'dan Maros Sefkovic ve Hollanda'dan Wopke Hoekstra gibi önceki dönemlerde de görev yapmış isimlerden oluşuyor.

Von der Leyen'in adayları değerlendirmesinin ardından, Komisyon üyelerinin Aralık ayında göreve başlaması planlanıyor. Adaylar, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılacak soru-cevap oturumlarının ardından, von der Leyen'in yeni ekibi olarak AP Genel Kurulu'ndan güvenoyu almayı bekleyecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Muratpaşa Muhtarlar Meclisi İkinci Kez Toplandı

Muratpaşa Muhtarlar Meclisi İkinci Kez Toplandı