Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Dünya AB 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

AB 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü

AB Komisyonu'nun yayımladığı 2024 İlkbahar Ekonomik Tahminler Raporu, Avrupa ekonomisinin büyüme beklentilerini ve enflasyon tahminlerini içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AB 2025 yılı ekonomik büyüme tahminini düşürdü
KAYNAK: AA

AB Komisyonu'nun son raporunda, Avrupa Birliği ekonomisinin 2024'te %1, 2025'te ise %1,6 büyüyeceği öngörülüyor. Avro Bölgesi için ise 2024'te %0,8, 2025'te ise %1,4'lük bir büyüme bekleniyor.

Yükselen Jeopolitik Riskler Büyümeyi Nasıl Etkileyecek?

Raporda, yüksek jeopolitik risklerin kademeli genişlemeye neden olabileceği vurgulanıyor. Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi büyük ekonomilerin büyüme tahminlerinde de revizyonlar yapıldı. Örneğin, Almanya'nın bu yılki büyüme tahmini %0,1'e, gelecek yıl ise %1,4'e indirildi.

Enflasyon ve Büyüme: Beklentiler Ne Yönde?

AB'de geçen yıl enflasyon %6,4 iken, bu yıl %2,7'ye, 2025'te ise %2,2'ye gerilemesi bekleniyor. Benzer şekilde, Avro Bölgesi'nde de enflasyonun düşüş trendine gireceği öngörülüyor.

Türkiye Ekonomisinde Durum Ne?

Raporda Türkiye ekonomisinin de değerlendirildiği belirtiliyor. 2024'ün ilk çeyreğinde iç talebin yavaşladığı ifade edilirken, önümüzdeki dönemde iç talepteki bu düşüşün enflasyon gibi dengesizlikleri azaltması bekleniyor.

Ekonomik Güven Artıyor mu?

Rapora göre, Türkiye'de ekonomik güvenin arttığı ve sanayi üretiminin güçlendiği belirtiliyor. Ancak, iç talepteki bu düşüşle birlikte ekonomik büyümenin yavaşlaması ve işsizlik oranının artması öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burun Estetiği Sadece Güzellik Değil Fonksiyonellik İçin de Önemli

Burun Estetiği Sadece Güzellik Değil Fonksiyonellik İçin de Önemli