Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Dünya 2024 Paris Olimpiyatları'na Terör Gölgesi

2024 Paris Olimpiyatları'na Terör Gölgesi

Fransa'da meydana gelen patlama sonrasında yaralanan Ukrayna-Rusya çifte vatandaşı bir adam tutuklandı. Patlamanın olimpiyat oyunlarını hedef aldığı iddia edilirken, adamın bagajında bomba yapımı malzemeleri bulundu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
2024 Paris Olimpiyatları'na Terör Gölgesi
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kardelen Özdemir

Fransız güvenlik güçleri, patlama sırasında yaralanan Ukrayna-Rusya çifte vatandaşı bir adamı gözaltına aldıklarını bildirdi. 26 yaşındaki adamın kimliği henüz açıklanmazken, olayın arkasında Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savaş çabalarını destekleyen bir Fransız tesisini hedef alan bir komplo olup olmadığı araştırılıyor.

Patlamanın Amacı Olimpiyat Oyunları mı?

Fransa Ulusal Terörle Mücadele Savcılığı yetkilileri, Pazartesi günü meydana gelen patlamanın, şüphelinin düzeneği yanlış bağlamasından kaynaklandığını ve asıl hedefin 2024 Yaz Olimpiyatları olduğunu doğruladı.

Şüpheli, Otel Odasında Gözaltına Alındı

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, patlamaya müdahale ederek şüpheliyi otel odasından kurtardı ve polis tarafından gözaltına alındı. Patlamanın yaşandığı otel, Paris'in yaklaşık 26 kilometre kuzeyinde yer alıyor ve Fransa'nın 26 Temmuz - 11 Ağustos tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı 2024 Yaz Olimpiyatları'na hazırlanan bölgede bulunuyor.

Ev Yapımı Piller Patlamaya Sebep Oldu

Şüpheli, ilk ifadesinde cep telefonları için ev yapımı piller ürettiğini ve bunlardan birinin otelde kaldığı sırada patladığını söyledi. Ancak, Fransız polisinin yaptığı aramada şüphelinin bagajında çok sayıda bomba yapımı malzemesi ve pasaport bulundu.

Fransız yetkililer tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin "kişilere yönelik saldırı suçlarına hazırlık yaparken" yakalandığı ve "terörist suç örgütüne" katılma olasılığı nedeniyle gözaltında tutulduğu belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
6 Haziran 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?

6 Haziran 2024 TV yayın akışı! Bugün hangi diziler var? Bugün kanallarda ne var?