Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının girişimci kadınlara sağladığı fırsatlardan yararlanan ve yaşamını değiştiren kadınlardan biri de Gülay Tatar. 6 Şubat depreminden sonra Mersin’e gelen Tatar, Yenişehir’de ‘No 3 Mum Atölyesi’ adında bir işletme kurdu ve mum yaparak hem satış hem de eğitim faaliyetleri gerçekleştirdi. Tatar, engelli ikiz çocuklarından birinin tedavi masraflarını karşılamak için de bu işten elde ettiği geliri kullandı.

Kahramanmaraşlı olan ve ikizlerinden kızı Ece’nin Cerebral Palsy (CP) hastası olduğunu söyleyen Tatar, evinin bir odasında başladığı mum yapımını Mersin’de profesyonel bir şekilde sürdürdü. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığının kadınlara sunduğu pozitif ayrımcılık ve destek politikalarından haberdar olan Tatar, büyükşehir belediyesine başvurdu ve üretici kadın stantlarında yer alma şansı elde etti. “Her şeyi başarabileceklerine inanan kadınlar için bir örnek olmak istiyorum”

Üretici kadın stantlarında tanınmışlığının ve satışlarının arttığını, diğer kadınlarla güzel işbirlikleri yaptığını ve bu durumdan çok mutlu olduğunu dile getiren Tatar, her türlü zorluğa rağmen, isteyen her kadının hayallerini gerçekleştirebileceğini vurguladı.

Tatar, “Biz Kahramanmaraş’ta deprem olduğunda evimiz yıkıldı ve biz oradan ayrılmak zorunda kaldık. ‘Bir gün geri döneriz’ diye düşünmüştük ama olmadı. 3 ay boyunca otellerde kaldık. Önce Kayseri’ye sonra Ankara’ya gittik, en sonunda da Mersin’e geldik. Burada eşimin işi vardı ve buraya yerleştik” dedi. Kahramanmaraş’ta evinde mum yaparak internet üzerinden satış yaptığını hatırlatan Tatar, Mersin’e geldikten sonra daha fazla kazanca ihtiyaç duyduklarını anlattı. Atölye açtıklarını ancak ilk zamanlar çok fazla satış yapamadıklarını belirten Tatar, “Tam pes edecekken, Vahap Bey’in kadın girişimcilere verdiği desteği duydum” diye konuştu.

Belediyeden kendisini arayan yetkililerin destek sözü verdiğini ancak pek inanmadığını ifade eden Tatar, “Çünkü ben Kahramanmaraş’ta da böyle şeyler denemiştim ama sonuç alamamıştım. Ama burada, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bana çok yardımcı oldu. Atölyeme geldiler. Buradaki işlerimi gördüler. Sonra da birden kendimi bir ekibin içinde buldum” dedi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile ilk defa bir AVM’de stand açtığını ve burada çok iyi satışlar yaptığını söyleyen Tatar, “O ilk stand çok güzel geçti. Hem satış hem de geri bildirim aldık. Sonra da standlar devam etti. Orada çok güzel kadınlarla tanıştım. Şimdi kendimi bir yerde çalışıyormuş gibi hissediyorum.

Kendi işimde böyle bir garanti yoktu. Ama şimdi sanki bir yerde çalışıyormuşum, belli bir param varmış gibi hissediyorum. Çünkü bize bu imkan sağlanıyor” dedi. “Artık çok büyük, çok güzel bir ailem var” Mersin’e geldikten sonra çok yalnız kaldığını söyleyen Tatar, “O yalnızlık duygusu çok kötüydü. Burada tanıdığım kimse yoktu. Ama büyükşehir belediyesi bu konuda da bana çok destek oldu.

Kaynak: İHA