Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ön seçimdeki tek Cumhurbaşkanı adayı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine yönelik tepkiler büyüyor. Antalya’daki CHP’li vekiller ve belediye başkanları, “Ya hep beraber, ya hiçbirimiz” diyerek dayanışma mesajları vererek tek yürek oldular. Alınan bu kararın siyasi bir müdahale olduğunu ve 23 Mart’ta yapılacak ön seçimin, bu hukuksuzluğa en güçlü yanıt olacağını belirten CHP’liler, üyeleri sandığa davet etti. 

İşte verdikleri o destek mesajları 

CHP Antalya Milletvekili  Sururi Çorabatır

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanlığı önseçim adayımız Sn. Ekrem İmamoğlu'nun diplomasının iptal edilmesi kararı en açık ifadeyle hukuksuzdur, yargı eliyle siyasetin dizayn edilmesini amaçlamaktadır. 

Ülkemizin umut dolu yarınları için hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye; hukuksuzluğa, adaletsizliğe ve haksızlığa karşı dimdik durmaya devam edeceğiz. 

23 Mart'ta gerçekleştireceğimiz ön seçim, bugün alınan hukuksuz kararla artık daha anlamlı ve çok daha önemli hale gelmiştir. Tüm üyelerimizi pazar günü seçimde oy kullanmaya, gasp edilmeye çalışılan iradesine sahip çıkmaya davet ediyorum.

Ya hep beraber ya hiçbirimiz!


CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı 

Haksız ve hukuksuz bir şekilde Sayın  @ekrem_imamoglu'nun   35 yıllık diplomasının iptal edilmesi kararını şiddetle kınıyorum. Bu  karar toplum vicdanını yaralamıştır.
İstanbul Üniversitesi'nin Ekrem İmamoğlu'nun diplomasını iptal etmesi HUKUKSUZDUR!

CHP Antalya Milletvekili Aliye Çoşar 

İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun üniversite diplomasının iptal edilmesi kararı yok hükmündedir. Bu hukuksuz kararı tanımıyoruz. 
Tek adam rejiminin yarattığı bu hukuksuz düzeni hep birlikte kaldıracağız. 
Kurtuluş Yok Tek Başına 
Ya Hep Beraber 
Ya Hiçbirimiz.

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem 

Diploması olmayanlar, diplama iptal ettiriyor.Anayasa ile güvence altına alınan haklar ayaklar altına alınmıştır.Hukuk siyasetin sopası haline gelmiştir.Korkunun ecele faydası yoktur.Yenileceksiniz.

CHP Antalya Milletvekilli Aykut Kaya 

Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun (@ekrem_imamoglu) 35 yıl önce aldığı diplomanın iptal edilmesi, sadece bir belgeye değil, milletin iradesine uzanan bir müdahaledir. Milletimiz bilmektektedir ki, bu karar hukukun değil, siyasi baskının ürünüdür. Ama herkes bilsin: Milletimizin verdiği diplomayı da, yetkiyi de hiçbir kurul iptal edemez!

Geçmişte siyasette benzer yöntemlerle başvuranlar, hem tarihin önünde hem de milletimizin vicdanında mahkum olmuşlardı. Lakin üzücü olan, tarihte benzer engellemelere maruz kalanlar, bugün siyasi rakiplerine yaşadıklarını misliyle yaşatma gayretindeler. 

Milletimizin iradesi; yasakçı her gayretten üstündür. Yapılan bu yanlış hesaba karşı, en güçlü cevabı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri 23 Mart’ta iradesiyle verecektir. Milletimizin vicdanında bugünden mahkum olan bu kararın da, en kısa sürede idari yargıdan döneceğine inanıyorum. Milletimiz her daim, haktan, adaletten yanadır. Milletimiz hiç şüphesiz Ekrem Başkana sahip çıkacaktır!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 

Siyaset bir topluma hizmet işidir, topluma rağmen ve topluma karşı yapılan her hamle de sonucunu yine toplumun cevabıyla bulur. İstanbul Üniversitesi'nin bugün aldığı karar siyaseten rakipleri ortadan kaldırmak adına alınmış bir karar olarak gözükmektedir.

CHP köklü tarihi ve en zor şartta kol kola verebilmesi ile tarihe damga vurmuş bir partidir. Bu hukuksuz karar, toplumun Ekrem Başkan'a (@ekrem_imamoglu) olan inancını ortadan kaldırmayacak, aksine pekiştirip güçlendirecektir. Yol arkadaşımızın yanında, hem demokrasi hem de hukuk mücadelesinde birlikte kol kola, omuz omuza vermeye devam edeceğiz.

Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan 

Baskılara karşı asla sinmeyecek ve yılmayacağız!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Aday Adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na karşı yapılan itibar suikastini hep birlikte endişeyle takip ediyoruz. Hukuka olan bağlılığımızı ve inancımızı asla kaybetmeyeceğiz. Ekrem Başkanımız ve bizler, halkımız için çalışmalarımıza var gücümüzle devam edeceğiz. Ne yaparsanız yapın, halk kazanacak.

Kurtuluş Yok Tek Başına!

KİPA AVM Alanı Yargıya Taşınacak: Rant Odaklı Taleplere Hizmet Ediyor KİPA AVM Alanı Yargıya Taşınacak: Rant Odaklı Taleplere Hizmet Ediyor


 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal 

Sn. Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının 30 yıldan sonra ve cumhurbaşkanı adaylığı gündemdeyken iptal edilmesi, kamu vicdanını yaralamış, toplumun adalet duygusunu zedelemiştir. Kazanılmış bir hak siyasi baskıyla yok sayılmıştır. Hukukun üstünlüğü ve halkın iradesi esastır. İktidar sahiplerini demokrasiye ve adalete saygı duymaya davet ediyoruz. Unutulmasın, adalet eninde sonunda yerini bulur!

Muhabir: Buse Yeşil