Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Çevre Osmaniye'de Keşfedilen Çona Kanyonu Adrenalin Tutkunlarını Büyülüyor

Osmaniye'de Keşfedilen Çona Kanyonu Adrenalin Tutkunlarını Büyülüyor

Osmaniye Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen keşif yürüyüşü, Amanos Dağları eteklerindeki Çona Kanyonu'nda macera dolu anlar yaşattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Osmaniye'de Keşfedilen Çona Kanyonu Adrenalin Tutkunlarını Büyülüyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Osmaniye Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen keşif yürüyüşü, Amanos Dağları eteklerinde bulunan Çona Kanyonu'nda heyecan dolu anlara sahne oldu. Adrenalin tutkunlarının ilgi odağı haline gelen kanyon, doğaseverleri kendine çekmeye devam ediyor.

Doğa Harikası Çona Kanyonu'nun Büyüleyici Güzellikleri

Belediye Başkanı İbrahim Çenet önderliğinde gerçekleşen keşif yürüyüşü, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü, Gazi Dağcılık Doğa Sporları Kulübü ve Deli Güz Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü'nün destekleriyle gerçekleşti. Kanyonun orta derece zorluktaki parkurundan başlayan yürüyüş, katılımcıları zorlu ancak etkileyici bir maceraya sürükledi. Yüzlerce metre yüksekliğe ip yardımıyla tırmanıldıktan sonra, dar ve derin vadide ilerleyen doğaseverler, Çona Kanyonu'nun büyüleyici güzellikleriyle karşılaştılar.

İnanılmaz Deneyim

Kanyon içerisinden akan şelalenin üzerinden zipline ile iniş yapan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, yaşadıkları deneyimi muhteşem olarak nitelendirdi. Osmaniye'nin gizli güzelliklerini keşfetmenin ve dünyaya tanıtmanın önemine değinen Çenet, kanyonun benzersiz yapısına vurgu yaptı. Türkiye'de eşi benzeri az görülen bir coğrafyaya sahip olan Çona Kanyonu, doğaseverleri kendine çekmeye devam ediyor.

ODAK Başkanı: "Kanyon Eğitimi Verilen Nadir Yerlerden"

ODAK Başkanı Muhammet Doğan, kanyonun en etkileyici noktalarından birinde olduklarını belirterek, buranın sadece sporcuların değil, aynı zamanda Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından kanyon eğitiminin verildiği özel bir alan olduğunu ifade etti. Çona Kanyonu, sadece doğa tutkunlarının değil, aynı zamanda dağcılık ve doğa sporları alanında faaliyet gösterenlerin ilgi odağı haline gelmiş durumda.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Ahmet Çıtak Göreve Başladı

Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Atanan Ahmet Çıtak Göreve Başladı