Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Meltem Sancısı Sürüyor! İşletmeler Sessiz

Meltem Sancısı Sürüyor! İşletmeler Sessiz

Akdeniz Gerçek’in kamuoyuna duyurduğu Meltem Çarşısı’nın satışının iptaline karşı Meltem Mahalle Muhtarı Ömer Engin Sarı, imza kampanyası başlatırken, alanda bulunan 5 ticari işletmeyi kiralayanlar da satışa karşı ama suskun

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meltem Sancısı Sürüyor! İşletmeler Sessiz
MUHABİR: Arda KIR

Geçtiğimiz günlerde Akdeniz Gerçek’in kamuoyuna duyurduğu Meltem Çarşısı satışına karşı Meltem Mahalle Muhtarı Ömer Engin Sarı’nın başlattığı imza kampanyasına ilgi sürerken alanla ilgili yeni gelişmeler öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Muratpaşa Belediyesi’nin ihalesini alan kişi, işletmeleri alt kiracılara kiraladı. Meltem Mahalle Muhtarı Ömer Engin Sarı Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, imza kampanyası için üst yazılı belgeyi işletmelere bıraktığını ve işletmelerin de kampanyaya destek verdiğini ifade etti.

KİRACILAR SUSKUN

2022’de Meltem Çarşısı’nda bulunan 5 işletmenin kiralanması için Muratpaşa Belediyesi tarafından ihaleye çıkılmıştı. Yapılan ihale sonrası işletme hakkının bir kişi tarafından 5 yıllığına alındığı, bu kişinin de işletmeleri kiraya verdiği bilgisine ulaşıldı. İşletme sahibinin kiracılarına ulaşan Akdeniz Gerçek’e herhangi bir açıklama yapılmazken alana yatırım yapan kiracıların mağduriyeti de büyüyor. 

KAMPANYAYA DESTEK BÜYÜDÜ

Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın 2 milyar liralık kamulaştırmasız el atma davalarından kaynaklanan borucu bulunduğunu söylediği Muratpaşa Belediyesi’ne ait Meltem Çarşısı, Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından 100 milyon 215 bin TL’den satışa çıktı. Meltem Mahalle Muhtarı Ömer Engin Sarı’nın satışın iptali için başlattığı imza kampanyasına destek büyüdü. Akdeniz Gerçek’in ortaya çıkardığı konuda Meltem’de oturan site sakinleri ve esnaf dışında Meltem Mahallesi’nde ikamet etmeyen yurttaş da kampanyaya destek veriyor.

BALIK PAZARINDAN BUGÜNE

Süleyman Evcilmen’in Muratpaşa Belediye Başkanlığı döneminde hizmete giren alan geçmiş yıllarda balık pazarı olarak hizmet vermişti. Ümit Uysal döneminde bir süre kütüphane, çamaşırhane, restoran, cep sahne gibi sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmıştı. Bir süre atıl kalan daha sonra ise yapılan 5 adet kafe-pub tarzı işletme ile tekrar hizmete giren alan Muratpaşa Belediyesi’nin borçları sebebiyle Antalya Gayrimenkul Satış İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale Eceabat’ta Orman Yangını: Müdahaleler Sürüyor

Çanakkale Eceabat’ta Orman Yangını: Müdahaleler Sürüyor