Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Kocaeli Yuvacık Barajı'nın su seviyesi azalıyor

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın su seviyesi azalıyor

Kocaeli Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesinde yüzde 53 düşüş olduğu görüntülendi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kocaeli Yuvacık Barajı'nın su seviyesi azalıyor
KAYNAK: İHA

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, beklenen yağışların düşmemesi nedeniyle yüzde 53 olarak ölçüldü. Sapanca Gölü'nden yapılan takviyeye rağmen kentin su ihtiyacını karşılayan barajda su seviyesi ciddi bir şekilde azaldı. Kış aylarında tam doluluk oranına ulaşan 51 milyon metreküp kapasiteli barajda şu anda 27.24 milyon metreküp su bulunuyor.

A W261385 04

Kocaeli Halkına Uyarı: Su Tüketimine Dikkat

Eşiyle birlikte baraj bölgesinde piknik yapmaya gelen Esra Küçük, su tüketiminin önemine dikkat çekerek şu açıklamalarda bulundu:

'Barajımız çok güzel ama sıcaklıklardan dolayı su seviyesi düşmüş, takviye de yapılıyormuş. Barajımızı iyi değerlendirmek ve su tüketimine dikkat etmemiz gerekiyor. Evlerimizde suyu daha temkinli kullanalım ki Kocaeli halkı olarak sıkıntı yaşamayalım. Su seviyesi 50'lere düşmüş. İnşallah yağmur yağar ve su seviyesi yükselir. En önemlisi tüketime dikkat edelim. Doğaya nasıl davranırsak doğada bize öyle davranır.'

Su Seviyesinin Düşüşü Havadan Görüntülendi

Yuvacık Barajındaki su seviyesi, dron ile havadan da görüntülendi. Görüntüler, barajdaki su seviyesinin ne kadar ciddi bir şekilde düştüğünü gözler önüne serdi.

A W261385 01

Su Tasarrufu ve Bilinçli Tüketim Çağrısı

Kocaeli halkına su tasarrufu yapmaları ve suyu daha bilinçli kullanmaları konusunda çağrıda bulunan yetkililer, özellikle evlerde su tüketiminin azaltılması gerektiğini vurguluyor. Su tasarrufu sağlanmadığı takdirde, kentin su ihtiyacını karşılamada zorluklar yaşanabileceği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tunceli Pertek'te mahkemeden satılık 2208 m² arsa

Tunceli Pertek'te mahkemeden satılık 2208 m² arsa