Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Kırmızı Listedeki Vaşak Tunceli'de Görüldü

Kırmızı Listedeki Vaşak Tunceli'de Görüldü

Tunceli’nin Pülümür ilçesinde doğanın özel avcılarından olan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için IUCN kırmızı listesinde yer alan vaşak görüntülendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kırmızı Listedeki Vaşak Tunceli'de Görüldü
KAYNAK: İHA

Tunceli'nin Pülümür ilçesi kırsalında, nesli tükenme tehdidi altında bulunan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kırmızı listesinde yer alan vaşak, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

A W263295 02

Karayoluna Yakın Bir Bölgede Görüntülendi

Pülümür ilçesi kırsalında gerçekleşen bu nadir olayda, vaşak karayoluna yakın bir bölgeye kadar indi. Kendisini görüntüleyen vatandaşa adeta poz veren vaşak, bir süre sonra tedirgin hareketler sergileyerek ormanlık alana doğru gidip gözden kayboldu. Vaşağın görüntülenmesi, doğaseverler ve yetkililer tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

A W263295 03

Nesli Tükenme Tehdidi Altında

Vaşaklar, doğanın özel avcıları olarak bilinir ve dünya genelinde nesli tükenme tehdidi altında oldukları için koruma altında bulunuyor. Tunceli'de bu türün varlığının tespit edilmesi, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunması açısından önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Irak'ta Kız Çocukları İçin Evlilik Yaşı 15'ten 9'a Düşürülecek! Yasada Değişikliğe Gidilecek Mi?

Irak'ta Kız Çocukları İçin Evlilik Yaşı 15'ten 9'a Düşürülecek! Yasada Değişikliğe Gidilecek Mi?