Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Çevre İzmir'de Yangın Sonrası Ağaçlandırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İzmir'de Yangın Sonrası Ağaçlandırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

İzmir Valisi Süleyman Elban, Karşıyaka'daki orman yangını sonrası 1 milyon 100 bin fidan dikme ve 8 ton tohum atma hedefini açıkladı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir'de Yangın Sonrası Ağaçlandırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde 15 Ağustos 2024 tarihinde çıkan ve geniş bir alanı etkileyen orman yangınının ardından, İzmir Valisi Süleyman Elban yangın bölgesinde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, yangının etkilerini gidermek ve doğayı eski haline getirmek amacıyla başlatılan ağaçlandırma çalışmalarının detaylarını paylaştı.

İzmir Yangını Sonrası Ağaçlandırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

Yanan Alanların Temizlenmesi için Yoğun Çalışma Sürüyor

Vali Elban, yangında zarar gören toplam 2 bin 886 hektarlık alanın 1.586 hektarının ormanlık, geri kalan kısmının ise mera, tarım arazisi ve yerleşim yeri olduğunu belirtti. Bu büyük kaybın ardından yanan ağaçların temizlenmesi için hummalı bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti. Alanda sağlam kalan ağaçların tespit edildiğini ve bu bölgenin yeniden ağaçlandırılması için gerekli hazırlıkların yapıldığını söyledi.

İzmir Yangını Sonrası Ağaçlandırma Çalışmaları Hızla Devam Ediyor

1 Milyon 100 Bin Fidan Dikilecek, 8 Ton Tohum Atılacak

İzmir Valisi Süleyman Elban, yanan bölgenin ağaçlandırılması için 2025 yılı Mart ayına kadar 1 milyon 100 bin fidan dikmeyi ve 8 ton tohum atmayı planladıklarını açıkladı. 2024 yılının sonuna kadar 500 bin fidanın toprakla buluşacağını, 2025 yılı Mart ayına kadar ise bu sayının 600 bin daha artırılarak toplamda 1 milyon 100 bine ulaşacağını belirtti. Böylece, yanan bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarının 2025 yılının Mart ayında tamamlanmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Vali Elban, yanan bölgenin yeniden ağaçlandırılması sürecinde sadece mevcut doğal ağaç türleriyle değil, aynı zamanda kara ve mavi selvi, üç çeşit meşe ağacı ve diğer yapraklı ağaç türleriyle de desteklenen bir orman yapısı oluşturulacağını vurguladı. Bu çalışmalarla birlikte daha dirençli bir orman yapısı hedeflediklerini ve bölgedeki erozyon ve taşkın riskine karşı önlemler alındığını ifade etti. Ayrıca, bu çalışmaları desteklemek amacıyla arazide ve dere yataklarında altyapı hazırlıklarının da sürdüğünü ekledi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’ne Davet

Vali Süleyman Elban, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde tüm İzmirlileri, yanan bölgedeki ağaçlandırma çalışmalarına katılmaya davet etti. 11 Kasım tarihine kadar ağaçlandırmaya yönelik altyapı hazırlıklarını tamamlamayı planladıklarını belirten Elban, bu özel günde yapılacak fidan dikim etkinliğiyle bölgenin yeniden yeşillendirilmesi için ilk adımı atacaklarını söyledi.

Amacı dışında kullanılması söz konusu değil

Vali Elban, yanan orman alanlarının imara açılacağı yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Elban ‘’Anayasamızın 169. maddesinde, yanan ormanların hiçbir şekilde orman dışında bir amaçla kullanılamayacağı düzenlenmiştir. Dolayısıyla buranın orman amacı dışında başka bir amaçla kullanılması söz konusu değil'' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı

Ons altın fiyatı 2 bin 670 doları aşarak rekor kırdı