Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre İçme Suyu İsale ve Arıtma Tesisi Projesi'nde Yeni Aşama

İçme Suyu İsale ve Arıtma Tesisi Projesi'nde Yeni Aşama

Düzce Belediyesi’nin İller Bankası kredisi ve Devlet Su İşleri (DSİ) yatırım planları dahilinde başlattığı İçme Suyu İsale ve Arıtma Tesisi çalışmalarını sürdürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İçme Suyu İsale ve Arıtma Tesisi Projesi'nde Yeni Aşama
KAYNAK: İHA

Su Hattı Borusu Bağlantısı Tamamlandı

DSİ tarafından kaynaktan getirilen su hattı borusu, Düzce Belediyesi İçme Suyu Hattı’na bağlandı. Ekipler, şebekede kesinti yaparak mantoj işlemini 5 saat içinde tamamladı. Bu süreçte, Beyköy’de bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne yapılan bağlantı ile şehrin tamamına kontrollü olarak su verilmeye başlandı.

A W262216 03

Projenin Detayları

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün mega projeleri arasında yer alan ve Düzce’nin gelecek 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak şekilde tasarlanan İçme Suyu İsale ve Arıtma Tesisi Projesi, 45 milyon Euro değerinde. Proje, şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını karşılayan ve kullanım süresini çoktan geride bırakan 120 kilometrelik hattın yenilenmesini de kapsıyor. Ek kaynak ve arıtma tesisi, İller Bankası kredisi ve DSİ yatırımları ile eş zamanlı olarak yürütülüyor.

Arıtma Tesisi ve Şebeke Yenileme

Devlet Su İşleri tarafından yeni kaynaktan çekilen içme suyu ana boru hattı, Düzce Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince İçme Suyu Arıtma Tesisi’ne bağlandı. Proje kapsamında, arıtma tesisi kapasitesinin günlük 100 metreküpe kadar çıkarılması planlanıyor. Ayrıca, eski borulardaki kayıp-kaçak ve basınç ayarlarından kaynaklanan arızaların giderilmesi amacıyla şebeke boruları yenileniyor.

A W262216 04

Gelecek Planları

Proje, şehir merkezinde eski borulardan kaynaklanan sorunların tamamen çözüme kavuşturulması için devam ediyor. Kaynakların bağlanması süreci hızla ilerlerken, arıtma tesisinin kapasitesinin artırılması ve şebeke borularının yenilenmesiyle basınçtan kaynaklanan sorunların da tamamen çözülmesi hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor

Türk Savunma Sanayisi küresel arenada yükseliyor