Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Çevre Her Adanalı için göllere bir balık bırakıldı

Her Adanalı için göllere bir balık bırakıldı

Son sayıma göre 2.2 milyon kişinin yaşadığı Adana'nın çevresindeki göl ve göletlere 2 milyon 250 bin balık bırakıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Her Adanalı için göllere bir balık bırakıldı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su Ürünleri Üretim İstasyonu’nda üretilen yavru sazan balıklarını 12 ildeki 226 göl ve gölette suyla buluşturdu. Her Adanalı için bir balık bırakılması hedeflenerek, Adana’daki 30 göl ve gölete toplamda 1 milyon 500 bin balık bırakıldı. Seyhan Baraj Gölü’ne ek olarak 750 bin balık daha eklenerek bu sayı 2 milyon 250 bine çıkarıldı.

A W261227 02 Result

Balık Dağıtımı Programı

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından dört yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'ne devredilen Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu’ndan iç sularda balık bırakma işlemi, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün belirlediği programa uygun olarak sürdürülüyor. Farklı büyüklüklerdeki 20 havuzda yetiştirilen yavru sazan balıkları, kovalara alınarak Seyhan Baraj Gölü'ne bırakıldı.

Aw261227 04 (1) Result

Her Adanalı İçin Bir Balık

Balık bırakma etkinliğinde açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, 'Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in talimatıyla göl ve göletlerimize balık bırakma programına başladık. Bugün, daha önce bıraktığımız 1 milyon 500 bin balığa ek olarak 750 bin yavru sazan balığını daha bıraktık. Böylece her Adanalı için bir balık bırakılmış oldu.' ifadelerini kullandı.

A W261227 03 Result

Kökçüoğlu, bu yıl Adana Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda 12 milyon yavru balık üretildiğini ve yaklaşık 10 milyon balığın, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü'nün dağıtım programı çerçevesinde 12 ile gönderildiğini belirtti. 'Bu 12 ildeki 226 göl ve gölete balıklarımız bırakıldı. Üretim kapasitemizi artırarak ülkemiz sularını balıklandırmaya devam edeceğiz.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan G7 Ülkelerine Kritik Uyarı: İran ve Hizbullah'ın Saldırı Tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'dan G7 Ülkelerine Kritik Uyarı: İran ve Hizbullah'ın Saldırı Tehdidi