Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Fırat’ın Suyu Gaziantep Sanayisi İle Buluşuyor

Fırat’ın Suyu Gaziantep Sanayisi İle Buluşuyor

Fırat-OSB Su İsale Hattı Projesi, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmete girecek

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fırat’ın Suyu Gaziantep Sanayisi İle Buluşuyor
KAYNAK: İHA

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü (GAOSB) iş birliğiyle inşa edilen Fırat-OSB Su İsale Hattı Projesi, 2024 yılının sonunda tamamlanarak hizmet vermeye başlayacak. Bu proje sayesinde Fırat Nehri’nin bereketli suyu sanayi bölgesine ulaştırılarak üretimde su sıkıntısı çözülecek.

A W251378 02-1

Sanayiye Kesintisiz ve Kaliteli Su

Gaziantep’in sanayi sektörüne kesintisiz, kaliteli ve uygun maliyetli su sağlayacak olan bu proje, suya dayalı üretim çeşitliliğini artıracak. Ayrıca, yer altı su kaynaklarının korunmasına büyük katkı sağlayarak doğal dengeyi koruyacak. Yaklaşık 55 kilometre uzaklıktaki Fırat Nehri’nden su getirilmesi için 43 kilometrelik çelik boru döşeme ve inşaat çalışmaları tamamlanmak üzere.

Şehrin Su Yönetimi Rahatlayacak

Sanayi bölgelerinin Fırat Nehri suyunu kullanmaya başlamasıyla, şehir şebekesine olan bağlılık tamamen ortadan kalkacak ve şehre verilen su miktarı artacak. Böylece, Gaziantep’in içme suyu yönetimi büyük ölçüde rahatlayacak.

Enerji İhtiyacı Güneş Enerjisi ile Karşılanacak

Fırat Nehri’nden gelecek suyun 400 metre rakımdan 800 metre rakıma terfisi için ihtiyaç duyulan enerji, kurulumu süren 50 megavatlık güneş enerjisi santrallerinden sağlanacak.

A W251378 03

Başkan Fatma Şahin: 'Su Yönetiminde Daha da Rahatlayacağız'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, küresel ısınmanın getirdiği iklim değişikliği ve su yönetiminin dünyanın en büyük gündemlerinden biri olduğunu belirterek, 'Gaziantep olarak sanayicilerimizin vizyonuyla 100 yıllık asrın projesini hayata geçiriyoruz. Fırat’tan neden su getiremiyoruz diye hep konuşulurdu. Bu ekip buna şahitlik ederek bunu başarıyor ve tarihe geçecek. Projenin %90'ı tamamlandı. 50 MW’lık güneş enerjisi ile pompaj maliyeti azaltılacak ve sanayimiz tamamen bağımsız Fırat’tan suyu aldığında Gaziantep Büyükşehir olarak biz su yönetiminde daha da rahatlayacağız.' dedi.

A W251378 01

GAOSB Başkanı Cengiz Şimşek: 'Amacımız Temiz Çevre Temiz OSB'

GAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek ise, projenin büyük bir hayali gerçekleştireceğini vurgulayarak, 'Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in destekleriyle Fırat’ın suyunu getirmek için çalışmalara başladık. 2024’ün sonunda Fırat’ın suyunu Gaziantep sanayicisi ile buluşturacağız. Bu konuda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra da amacımız temiz çevre, temiz OSB olarak suya dayalı üretimler yaparak önümüzü açmak.' dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2017 model Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI

İcradan satılık 2017 model Volkswagen Passat Variant 1.6 TDI