Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Çevre Aydın’da Orman Yangını Riski Devam Ediyor

Aydın’da Orman Yangını Riski Devam Ediyor

Aydın’da, artan hava sıcaklığı ve düşük nem sebebiyle orman yangını riskinin devam ettiği öğrenildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydın’da Orman Yangını Riski Devam Ediyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz haftalarda Aydın’da meydana gelen ve ekiplerin yoğun çabalarıyla kontrol altına alınan orman yangınlarının ardından, artan hava sıcaklıkları ve düşük nem oranı nedeniyle orman yangını riski devam ediyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde

Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Aydın’da, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde de sıcaklıkların yüksek seviyelerde kalması bekleniyor. Bu durum, orman yangınlarında artışa neden olurken, Aydın’da orman yangını riski de sürüyor.

Bakan ve Genel Müdürlükten Uyarılar

Aydın’ın Didim ve Bozdoğan ilçelerinde yaşanan orman yangınlarının ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, vatandaşlara 15 Eylül’e kadar dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı. Orman Genel Müdürlüğü de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla vatandaşları uyararak, orman yangınları riskinin hala devam ettiğine dikkat çekti. Paylaşımda, 'Zor bir haftayı geride bıraktık. Ancak meteorolojik veriler, orman yangınları riskinin hala devam ettiğini gösteriyor. Lütfen uyarıları dikkate alalım ve 'Yeşil Vatan'ı tehlikeye atacak davranışlardan uzak duralım' ifadeleri kullanıldı.

Önlemler ve Duyarlılık

Orman yangınlarıyla mücadelede vatandaşların dikkatli olması ve uyarılara özen göstermesi gerektiği vurgulanıyor. Sıcak hava ve düşük nem oranları, yangın riskini artırdığı için orman alanlarında dikkatli olunması, ateş yakılmaması ve benzeri önlemler alınması önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Deprem bölgesine 6 ayda 1,6 milyar TL destek

Deprem bölgesine 6 ayda 1,6 milyar TL destek