Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Çevre Alg Patlaması Gölü Yeşile Bürüdü

Alg Patlaması Gölü Yeşile Bürüdü

Doğu Anadolu'nun en büyük ikinci gölü olan Çıldır Gölü, iklim değişikliği ve alg patlamaları nedeniyle renk değişikliği yaşadı. İşte detaylar..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alg Patlaması Gölü Yeşile Bürüdü
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Ardahan'da bulunan Çıldır Gölü, son zamanlarda alglerin neden olduğu yeşil bir tabaka ile kaplandı. Ziyaretçiler gördükleri manzara karşısında hüsrana uğradı.

Alg Patlaması ve İklim Değişikliği

Çıldır Gölü, su kaynaklarının hızla azalması, kirlenme ve sıcaklıkların aşırı artışı nedeniyle dipte biriken mavi-yeşil alglerin yüzeye çıkması sonucu yeşil bir renge büründü. Göl yüzeyindeki bu yeşil tabaka, alg patlamasının sonucunda meydana geldi. İklim değişikliği ile birlikte artan sıcaklıkların ve kirlenmenin göl ekosistemini olumsuz yönde etkilediği bildiriliyor.

Kıyılarda Oluşan Sorunlar

Yeşil algler, gölün kıyılarında balçık ve peltemsi bir tabaka oluşturarak çevrede çeşitli sorunlara yol açtı. Özellikle balıkçılar ve turizmciler, bu durumdan endişe duyuyor. Çıldır Gölü'nün doğal güzellikleri, bu alg patlaması nedeniyle etkilenmiş durumda.

Yöre Halkının Tepkileri

Gölün rengindeki değişikliği ilk kez gören Batuhan Yılmaz, ‘Çıldır Gölü’ne uzun süredir gelmiyorduk, arkadaşlarla birlikte gelip gezelim dedik. Ama gördüğümüz manzara içler acısı. Göl resmen yeşile bürünmüş. O güzel görüntüsünden eser yok ve resmen yeşil göl haline dönmüş’ şeklinde duygularını ifade etti.

Turizm Üzerindeki Etkiler

İklim değişikliği ve alg patlamaları, gölde yürütülen turizm faaliyetlerini de sekteye uğratabilir. Yöre halkı ve turistler, göldeki bu olumsuz değişikliklerin, bölgenin turistik cazibesini düşürebileceğinden endişe ediyor.

Çıldır Gölü'nün yaşadığı bu dönüşüm, iklim değişikliğinin su ekosistemleri üzerindeki etkilerini gözler önüne seriyor ve çevresel sorunlara karşı daha fazla önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konkordato nedir? Neden konkordato ilan edilir?

Konkordato nedir? Neden konkordato ilan edilir?