Kremalı Alfredo sosu ve çıtır jambon ile zenginleştirilmiş nefis bir carbonara sosu tarifi ile makarnalarınıza yeni bir boyut kazandırın.

Mustafa Yıldırım kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Mesleği ne? Mustafa Yıldırım kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Mesleği ne?

Ev Yapımı Carbonara Sosu Tarifi 

Carbonara Sosu Malzemeleri

  • 180 gr jambona, doğranmış
  • 1 büyük soğan, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı doğranmış sarımsak
  • 1 kavanoz Alfredo sos
  • 1/2 su bardağı su
  • 3 adet roma (plum) domates - yarım, çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış

Alfredo sosu nasıl yapılır? Ev yapımı Alfredo sosu tarifi Alfredo sosu nasıl yapılır? Ev yapımı Alfredo sosu tarifi

Carbonara Sosu Nasıl Yapılır Ev Yapımı Carbonara Sosu Tarifi 2

Carbonara Sosu Nasıl Yapılır?

Jambonu büyük bir tavada orta-yüksek ateşte her iki tarafı eşit şekilde kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. 

Tavada kalan yağda, doğranmış soğanı jambon ile birlikte saydamlaşana kadar (5-10 dakika) pişirin. Ardından sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar 2 dakika karıştırarak pişirin.

Alfredo sosunu tavaya ekleyin. Kavanozun içine su koyarak çalkalayın ve tavaya dökün. Tahta kaşıkla tavanın dibindeki kahverengi parçaları kazıyarak sosu karıştırın. Sosu kaynamaya bırakın ve ardından doğranmış domatesleri ekleyin. Aromalar birleşene kadar yaklaşık 5 dakika kısık ateşte pişirin.

Carbonara Sosu Nasıl Servis Edilir?

Carbonara sosu, özellikle taze makarna üzerinde servis ederek şık ve lezzetli bir yemek oluşturabilirsiniz. Ayrıca, üzerine taze rendelenmiş Parmesan peyniri ve doğranmış maydanoz ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.

Carbonara Sosu Nasıl Saklanır? Nasıl Isıtılır?

Hazırladığınız sosu, buzdolabında hava almayan bir kapta 2-3 gün saklayabilirsiniz. Yeniden ısıtırken sosu biraz süt veya krema ile karıştırarak kıvamını koruyabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi