Kolayca hazırlayabileceğiniz ev yapımı Alfredo sosu tarifi ile İtalyan mutfağının en sevilen lezzetlerinden birini sofralarınıza taşıyabilirsiniz.

Nevzat Çelik kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Nevzat Çelik kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Alfredo Sosu Malzemeleri

  • 1/4 su bardağı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1 1/2 su bardağı taze rendelenmiş Parmesan peyniri
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş
  • 1/4 su bardağı doğranmış taze maydanoz

Ev Yapımı Alfredo Sos Nasıl Yapılır?

Tereyağını eritin, ardından kremayı ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Peynir ve sarımsağı ekleyip karışım ısınana ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
Maydanozu ekleyip karıştırın.

Alfredo Sosu Nasıl Koyulaştırılır?

Alfredo sosunu daha da koyulaştırmak isterseniz, tarifin gerektirdiğinden daha fazla Parmesan ekleyin. Sos istenen kıvama gelene kadar peyniri çırpmaya devam edin.

Alfredo Sosu Nasıl Sunulur?

Alfredo sosunu fettuccine makarna ile karıştırarak klasik bir rahatlatıcı akşam yemeği yapabilir veya pizza hamurunun üzerine yayarak geleneksel pizza tarifine eğlenceli bir dokunuş ekleyebilirsiniz. 

Alfredo Sosu Nasıl Saklanır?

Artan Alfredo sosunu tamamen soğumaya bırakın, ardından hava geçirmez bir kaba aktarın. Buzdolabında beş güne kadar saklayabilirsiniz.

Alfredo Sosu Dondurulabilir mi?

Alfredo sosunu beş günden fazla saklamak isterseniz dondurabilirsiniz. Dondurucuya dayanıklı torbalara veya kaplara porsiyonlayarak üç aya kadar dondurabilirsiniz. Alfredo sosunu buzdolabında bir gece boyunca çözün.

Kaynak: Haber Merkezi