Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yaşanan son artışların yıllık enflasyona etkisinin sınırlı olacağını belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, taşımacılık maliyetlerinden kaynaklı tüm dolaylı etkilerin de hesaplandığı vurgulandı.

Bakanlık’tan Vergi Affı İddialarına Yanıt! Bakanlık’tan Vergi Affı İddialarına Yanıt!

Köprü ve otoyollardaki son fiyat artışlarının yıllık enflasyona etkisinin yaklaşık 0,05 puan (taşımacılık maliyetleri kaynaklı tüm dolaylı etkiler dahil) ile sınırlı olacağını öngörüyoruz.

Yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmakta kararlıyız.

Mali disiplini güçlendirmek için aldığımız kararlarda dezenflasyon hedefimizi göz önünde bulunduruyoruz.

“Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ve önümüzdeki süreçte atacağımız diğer adımlarla maliye politikası olarak enflasyonla mücadeleye desteğimiz artarak devam edecek.

Bakan Şimşek'ten otoyol ve köprü geçiş ücreti açıklaması

Kaynak: Haber Merkezi