Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Dünya Az Pişmiş Ayı Eti Yiyen Aile Üyelerinde Beyin Kurduna Rastlandı

Az Pişmiş Ayı Eti Yiyen Aile Üyelerinde Beyin Kurduna Rastlandı

Güney Dakota'da bir aile, az pişmiş ayı eti tüketiminin ardından trişinelloz hastalığıyla karşı karşıya kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Az Pişmiş Ayı Eti Yiyen Aile Üyelerinde Beyin Kurduna Rastlandı
KAYNAK: Haber Merkezi

Güney Dakota'da bir araya gelen bir aile, Kanada'dan getirilen siyah ayı etini tüketti. Ancak, etin az pişmiş olduğu sonradan fark edildi ve tekrar pişirildi. Yemek sonrasında aile üyelerinde ciddi sağlık sorunları baş gösterdi.

Bir aile üyesi, 29 yaşında, gizemli bir hastalıkla mücadele etmeye başladı. Yüksek ateş, şiddetli kas ağrıları, göz çevresinde şişlik gibi belirtilerle karşı karşıya kalan bu kişi, hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar, aile üyesinin trişinelloz adı verilen bir hastalık ve Trichinella nematodları enfeksiyonu geçirdiğinden şüphelendi. Bu parazitler, etobur ve omnivor hayvanların kas liflerinde bulunabilen tehlikeli parazitlerdir.

Trişinelloz salgınları nadirdir ve genellikle ayı eti tüketimiyle ilişkilendirilir. Trişinelloz enfeksiyonu, parazitlerin larvalarının serbest kalması ve ince bağırsaklara yerleşmesiyle ortaya çıkar. Bu durum, ağrı, ishal, bulantı ve kusma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Ailede sekiz kişiden altısında trişinelloz hastalığı tespit edildi. Beyin kurduna rastlanması, etin tüketiminden kaynaklanan ciddi sağlık risklerini gözler önüne sermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Konyaspor karşısında şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Galatasaray Konyaspor karşısında şampiyonluk için sahaya çıkıyor