Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) 2. Grup (Hayvancılık ve hayvansal ürünler) Meclis Üyesi Hasan Taş, bazı firmaların '300 TL'ye kıyma bulunur' şeklindeki pankartları iş yeri dışına asmasını sert bir dille eleştirerek, “Bu kıymaya itibar etmeyin, son yapılan bir analizde, yüzde 10 kırmızı et, yüzde 90 kanatlı ve tek tırnaklı eti çıktı. Bu tabelalar bir türlü inmiyor, ceza yazılıyor ama kaldıkları yerden yine devam ediyorlar” dedi.
Bir süredir Antalya gündeminde de geniş yer bulan kırmızı et ve kıymadaki fiyat artışı, bu kez bazı firmaların ucuz satış yapması yönündeki duyuru pankartlarını iş yeri dışına asması nedeniyle ATSO gündeminde yer buldu.
Konuyla ilgili tavsiyelerde bulunan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 2. Grup (Hayvancılık ve hayvansal ürünler) Meclis Üyesi Hasan Taş, kent merkezinde bir takım ticari faaliyette bulunan firmaların çeşitli fiyat oyunları ve pazarlama teknikleriyle işlerini arttırma çabaları içinde olduklarına değindi.
"300 TL'lik Kıymaya İtibar Etmeyin"
Et ve kasap sektöründe bir takım dengesizlikler olduğunun altını çizen Taş, ”Bir takım yerler, dükkanlarının önüne 300-400 TL'ye kıyma satılır şeklinde yazılar asmışlar. 300 TL'den satılan kıymalara itibar etmeyin, işçilerinize falan sakın yedirmeyin. En son yapılan bir analizde örneğin sonucu şu, yüzde 10 kırmızı et, yüzde 90 kanatlı ve tek tırnaklı eti. Bu tabelalar bir türlü inmiyor. Şahıslara ceza yazılıyor ama kaldıkları yerden yine devam ediyorlar. Burada bütün sorumluluk Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne, İlçe Tarım ve Orman müdürlüklerine görev düşüyor. Denetimlerin sıklaştırılıp, olayın önünü kesmek için gerekeni yapmaları gerekiyor” diye konuştu.
"Sağlığınızı Tehdit Etmeyin"
Bu durumun doğru dürüst çalışanı olumsuz etkilediğine değinen Hasan Taş, “İşini layıkıyla yapan esnafımız bunlar yüzünden doğru dürüst iş yapamıyor. Esnafımızın ayakta kalabilmesi için değerinde ürün satması gerekiyor. Kebapçı gidiyor 300 TL'lik kıymadan alıyor. Zannediyor musunuz ki restoranlarda tüketilen kıyma orijinal. Birçoğu tek tırnaklı etlerden yapılan kıymalar. Ucuz fiyatlarla satmaya çalışıyorlar. İlerideki bir soruşturmada topu birbirlerine atıyorlar. Bu gibi afaki fiyat indirimin göz önüne alınmaması gerekir. 1 kilo alacaksanız bilinen sağlıklı yerden yarım kilo alın. Sağlığınızı tehdit altına sokmayın” açıklamasında bulundu.