Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş Yusufeli'nde Baraj Mağdurları: Baraj suları evinin duvarına dayandı

Yusufeli'nde Baraj Mağdurları: Baraj suları evinin duvarına dayandı

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Çeltikdüzü köyünde, baraj sularının evine dayanması sonucu 75 yaşındaki Sebaha Küçük, kamulaştırılmadığı için köyde tek başına yaşamak zorunda kaldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yusufeli'nde Baraj Mağdurları: Baraj suları evinin duvarına dayandı
KAYNAK: İHA

Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Çeltikdüzü köyünde, baraj sularının evine dayanması sonucu 75 yaşındaki Sebaha Küçük, kamulaştırılmadığı için köyde tek başına yaşamak zorunda kaldı. Baraj suları nedeniyle yolları kapanan Sebaha Nine, tamamen izole bir hayat sürmeye başladı.

Yusufeli ilçesinde, Çoruh Nehri üzerine inşa edilen 275 metre yüksekliğindeki kemer barajıyla Türkiye'nin birinci, dünyanın beşinci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES projesi, geçtiğimiz aylarda elektrik üretimine başladı.

Baraj Suları Evinin Duvarına Dayandı-1

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Kasım 2022'de katıldığı törenle su tutma işlemi başlatılan baraj, bir yıl içinde Yusufeli ilçe merkezi ve yedi köyü tamamen sular altında bıraktı.

Arfbhg

Çeltikdüzü Köyünde Dramatik Durum

Baraj sularından kısmen etkilenen 10 köyden biri olan ve 164 haneli son köy olan Çeltikdüzü'nde dramatik bir olay yaşandı.

Baraj Suları Evinin Duvarına Dayandı6

Çocukluğu bu köyde geçen 75 yaşındaki Sebaha Küçük'ün evi, baraj sularının en yüksek kotu olan 713 kotunun iki metre üstünde kaldı. Bu durum kamulaştırma yapılmamasına neden oldu ve Sebaha Nine, köyde tek başına yaşamak zorunda kaldı.

Baraj Suları Evinin Duvarına Dayandı4Baraj suları 710 kotuna ulaştığında ise evine giden yol sular altında kaldı ve bu durum onu köyde mahsur bıraktı.

Baraj Suları Evinin Duvarına Dayandı3

Baraj Suları Evinin Duvarına Dayandı5

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Başakşehir İsrailli oyuncusunu gönderdi

Başakşehir İsrailli oyuncusunu gönderdi